изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:23 EEST
Задържаха шестима от винпром ”Карнобат”    
Ред и сигурност
Седем души са арестувани тази нощ при спецакция "Акзиците" срещу бизнеса с алкохол с фалшиви бандероли. Шест от тях работят във "Винпром Карнобат", съобщи МВР.


250 000 бутилки алкохол с фалшив бандерол са открити при операцията в сливенското село Камен. Тя е започнала около полунощ от стопански двор на 50-годишния Т.Д. от Стара Загора, където са намерени 300 палета по 500 бутилки алкохол с фалшив бандерол. Алкохолът е на "Винпром Карнобат".

"До сутринта количеството алкохол достигна 500 палета по 500 бутилки. Откритото количество се равнява на 1 млн. лева невнесен акциз", уточни вътрешният министър Цветанов, цитиран от "Фокус".

Междувременно служители на Икономическата полиция в Пловдив снощи са запечатали голям склад за алкохол, съобщи пред БТА директорът на ОД на МВР в града Тодор Чонов.
"Складът се намира в район "Тракия" и имаме съмнение, че в него се намира голямо количество алкохол без бандерол", допълни той.

Специализираната операция „Акцизите” продължава и в други градове.

Министър Цветанов е запознал днес премиера Бойко Борисов с резултатите от проведените операции срещу контрабандата и нерегламентираното разпространение на акцизни стоки, се казва в официално съобщение от МВР.
За последния месец са окрити 276 273 бутилки алкохол с бандерол с изтекъл срок на ползване, без бандерол или с фалшив бандерол. Иззети са 3367 литра наливен алкохол в туби и бидони.
Полицията е токрила и 349 177 кутии цигари (34 170 стека) без бандерол и с бандерол с изтекъл срок на ползване.
Образувани са 101 досъдебни производства, едно следствено дело и 7 бързи производства. Съставени са 214 акта за установени административни нарушения.

На 19 май бяха задържани трима дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол при друга специализираната полицейска операция "Акцизите". По-рано през март и април в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол, както и бутилки с алкохол менте.

dir.bg

Седем души са задържани при полицейска операция „Акцизите" в Сливен

01 юни 2010 | 12:00 | Агенция "Фокус"
 
Сливен. Седем души са задържани по време на полицейската операция „Акцизите”, която се проведе на територията на Сливен. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски, предаде репортер на радио „Фокус” – Сливен. По време на операцията от Икономическа полиция са задържани 500 палета с алкохол с фалшив бандерол, с което бюджетът е ощетен с 1 млн. лева. При проведените следствени действия в селскостопански двор в сливенското село Камен е установено, че дворът е собственост на Георги Я. от Сливен и е бил отдаден под наем на Тодор Д. от Стара Загора. При акцията са заварени два ТИР-а в етап на товарене с готова продукция. Задържани са Златко П., Мехмед М., Румен, Юлиян П., Николай Л. и Йорданка С., както и наемателят на склада Тодор Д. Освен наемателя на склада, всички останали задържани са от Карнобат и са работили в местния винпром. Те са задържани в РУ на МВР за срок от 24 часа и предстои да бъдат разпитани. Акцията продължава в страната. До този момент в Пловдив са задържани 22 палета с алкохол с фалшив бандерол, във Велико Търново задържаното количество е по-голямо и в момента се уточнява броят. Акцията се провежда и в Бургас и Стара Загора. Складът в село Камен, където бе намерен алкохолът, се охранява от Жандармерията, защото е имало опит стоката да бъде изнесена.
Валя МАРЕВА


 

 


Сходни връзки

Задържаха шестима от винпром ”Карнобат” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди