изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:48 EEST
Пуснаха на свобода Николай Цонев и Петър Сантиров    
Ред и сигурностСофийският градски съд пусна от ареста бившия министър на отбраната Николай Цонев и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров. Те бяха задържани заедно с бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов по подозрение за подкуп. Според обвинението Цонев е платил на следователя от Петьо Петров, за да потули разследване срещу него. Ролята на Петър Сантиров и Тенчо Попов била като посредници в схемата.

Съдът наложи мерки за неотклонение "парични гаранции" на двамата, като за Цонев гаранцията е 15 хил. лв., а за Сантиров - 10 хил. лв.

По-рано днес арестуваният за посредник за предаването на подкуп съдия от Софийския градски съд Петър Сантиров заяви, че следователят Петьо Петров го е търсил за да го пита дали не може, когато разследването срещу Цонев стигне в съда, то да бъде гледано именно от Сантиров. След като магистратът обаче отказал, следователят попитал дали не може това да бъде уредено след разговор с председателя на Софийския градски съд /СГС/ Георги Колев. Сантиров отказал и на това питане на следователя.

Пред съда, за да излезе от ареста днес, Сантиров заяви, че ареста му е активно мероприятие.

"Не е нужно да отида пред следователя да търся съдействие, след като не знам за какво разследване става дума", каза Сантиров пред съда и припомни за пореден път, че с Николай Цонев са се запознали в ареста след задържането им.

"Ясно си личи от СРС -тата, че следователят поставя условия и търси връзки", заяви магистратът в съдебната зала. По думите му целта е била да има арестуван съдия от СГС, за да се удовлетворят "някои други неща".

Защитата заяви, че вчера за първи път Цонев е бил търсен от разследващите по производството, което е трябвало да бъде потулено. Бившият министър обясни пред съда, че е разпитван само като свидетел по проекта "Странджа 2".

Адвокатът на Сантиров - Васил Василев посочи, че е изпратил две искания още в началото на април за изясняване на противоправни действия на разследващи по време на ареста. По този повод е изпратен и сигнал до парламента също за нарушение на човешки права. Васил Василев посочи, че не е унищожен незаконно направения, по думите му, запис на разговор между него и Цонев. Записът е бил направен, когато двамата са се уговаряли за предявяване на материали по конкретно разследване.

actualno.com

 


Сходни връзки

Пуснаха на свобода Николай Цонев и Петър Сантиров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди