изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:06 EEST
ОБЩИНАТА ОСИГУРИ ХРАНАТА НА БОЛНИЦАТА В ТЕРВЕЛ    
ОбществоОт вчера в Домашен социален патронаж в Тервел се приготвя и храна за стационара на Многопрофилната болница за активно лечение, съобщиха от кметството.


Ежедневно болните ще получават закуска, обяд с основно ястие и кисело мляко и вечеря от едно основно ястие. За почивните дни ще се осигурява суха храна. Начинанието се финансира от бюджета на общината, тъй като финансовото състояние на болничното заведение е изключително тежко. Към момента не са установени никакви законови регламенти и финансиране за преструктуриране на малките болници в страната, коментират от кметството. И допълват, че болницата продължава да работи при силно ограничение на финансирането от Здравната каса и намален обем на извършената работа, като ежемесечно задлъжнялостта й се увеличава.
Домашен социален патронаж в Тервел разшири обхвата си с предоставяне на храна в две села, които до момента не бяха обхванати от услугата – Нова Камена и Кладенци, казаха още от общината. В с. Нова Камена живеят около 300 възрастни хора, а в с. Кладенци те са около 90. Двете села са сравнително отдалечени от общинския център. Засега записалите се за ползване на услугата са 28 души. Те получават от вчера по три ястия – супа, основно и десерт. Месечната такса, която се заплаща за услугата, е 35 лева.
НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОСИГУРИ ХРАНАТА НА БОЛНИЦАТА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди