изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:34 EEST
Двама служители на агенцията по рибарство изхвърчат заради бракониерство    
Лов и риболов Двама инспектори на териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен са в ареста след ация на антимафиоти срещу незаконния улов на риба. Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев заяви, че в понеделник и двамата бъдат уволнени дисциплинарно и ще бъдат дадени на прокурор.

"Ще искам най тежкото наказание по НПК за служителите", каза Недев и припомни, че още с встъпването си в длъжност е предупредил, че ако служители на ИАРА са влезли във връзка с бракониери или са били престъпно небрежни, ги очакват строги наказания и прокурор.

Полицаи и антимафиоти от териториалното звено в ОДМВР-Шумен след шестмесечно наблюдение и сигнали заловиха 49-годишния Г.Г., 46-годишния Б.Д.и 36-годишния Т.М.. Те били спрени към 21 часа снощи край Велики Преслав, на пътя Ямбол - Шумен в автомобил със софийска регистрация, собственост на ИАРА.

При претърсването на служебната кола са открити електрически устройства за улов на риба, акумулатори, ловна карабина - автомат "Арсенал" с устройство за бърз прицел и поставен пълнител с девет патрона в нея, за която Г.Г. притежава законно разрешително, газов пистолет "ЕКОЛ", два бинокъла, прибор за нощно виждане, надуваема лодка с извънбордов двигател, подвижна синя лампа, стоп-палка с надписи "МВР" и бухалка.

Изяснено било, че двамата по-възрастни пътници са служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Тримата са задържани със заповеди на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за 24 часа. Днес в жилища на пет адреса, обитавани от тримата и техни близки, е извършено претърсване. От дома на 36-годишния Т.М. са иззети незаконно притежавано дългоцевно оръжие, боеприпаси, рибарски мрежи и други рибарски принадлежности.

Днес пред съдия от окръжния съд са разпитани 7 свидетели, които потвърдили за различни корупционни практики, осъществявани от двамата служители на държавната изпълнителна агенция - покровителстване срещу различни суми на незаконен лов в забранени периоди и със забранени средства, информиране на бракониери за предстоящи проверки.

Всички процесуално следствени действия са извършени под надзора на прокурор от окръжната прокуратура.
На двамата служители от ИАРА ще бъдат повдигнати обвинения по чл. 282 от НК, а на Т.М. ще бъде повдигнато обвинение по чл. 339 от НК, на тримата предстои да бъде повдигнато обвинение за участие в група, осъществявала незаконен риболов и лов /чл.321 от НК/.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Двама служители на агенцията по рибарство изхвърчат заради бракониерство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди