изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:24 EEST
ОБГРИЖВАТ 50 САМОТНИЦИ В ЦЕНТЪР ЗА ДОМАШНИ ГРИЖИ    
ОбществоЦентър за домашни грижи към Областния съвет на БЧК в Добрич ще отвори врати на 1 юли, съобщи за НДТ директорът на организацията д-р Артюн Еринозов.


Персоналът, който ще работи в него, от днес е на 10-дневно обучение в базата на Националния учебен център на БЧК в Лозен. След това ще започне подборът на хората, които ще ползват услугите на центъра. Условията, на които трябва да отговорят, се няколко - да са над 65 години, доходите им да са до 200 лева на месец, да са самотноживеещи. Ще бъдат включени и лежащо болни. От услугите ще се ползват общо 50 души, подборът им ще стане съвместно с дирекция "Социално подпомагане" и община Добрич.
Обслужването на възрастните хора ще е в две части, обясни д-р Еринозов. В първата част те ще получават медицинско обслужване, за което не се изисква лекарски контрол - мерене на кръвно налягане, пулс, дишане. За целта в Центъра за домашни грижи ще работят две медицински сестри. Там ще има и пет домашни помощници, които ще обгрижват възрастните хора. Те ще почистват домовете на хората от трета възраст, ще им пазаруват, ще ги подпомагат в различни административни дейности и др.
Реализацията на проекта на БЧК ще продължи 19 месеца. Финансирането е от фондация "Унидея". НДТ 
 


Сходни връзки

ОБГРИЖВАТ 50 САМОТНИЦИ В ЦЕНТЪР ЗА ДОМАШНИ ГРИЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди