изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:25 EEST
ТАНЦОВ ПРАЗНИК ОРГАНИЗИРА “АЛЕКСИЯ“    
НовиниСъботният ден в Добрич премина под знака на зонална танцова организация “Алексия”.

От 11 часа залата на драматичния театър “Йордан Йовков” бе “превзета” от най-малките таланти на организацията. Красотата на танца представиха деца на възраст 4-7 годни от четири детски градини от Добрич - “Звездица”, “Слънчице”, “Славейче” и “Радост”, от читалище “Светлина” в Генерал Тошево, както и националните шампиони от бейби балет “Алексия”.
На сцената децата, отлично подготвени през изминалата учебна година от хораеографа Севдалина Мавродиева, сътвориха истински спектакъл на красотата и таланта. Той продължи и със “Златен концерт” с участието на 120 танцьори от ЗТО “Алексия”, който се състоя на сцената на театъра от 18 часа. Каките и батковците, носители на множествно национални и международни награди, въведоха в магията на танца всички присъстващи. През тази година ЗТО “Алексия” се завърна с много отличия от провелия се в Русе фестивал по шоу-денс "Танцуваща река", с 11 награди от фестивала на изкуствата “Дъга от таланти” за купа приз “Тракия” в Пловдив. На сцената се представиха с невероятни танци всички формации на организацията, които вече са се доказали на сцената у нас и зад граница.    
Хореографията и на двете представления е на ръководителя на ЗТО “Алексия” Севдалина Мавродиева, която е неколкократен носител на титлата най-добър хореограф от многобройни конкурси.
 


Сходни връзки

ТАНЦОВ ПРАЗНИК ОРГАНИЗИРА “АЛЕКСИЯ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди