изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:05 EEST
ПОДГОТВЯТ РЕФОРМАТА В ТЕАТРИТЕ    
НовиниРеформата в театралните и сценични изкуства предстои през 2012 година, каза вчера зам.-кметът Камелия Койчева.

През миналата седмица тя участва в среща с участието на министъра на културата Вежди Рашидов и УС на НСОРБ. На срещата министър Рашидов е представил подготвяните реформи. Станало е ясно, че се подготвя карта за състоянието на театрите и сценичните изкуства, ще се работи за въвеждане на единен стандарт за издръжка. Според министъра, средствата, които до момента са използвани за театрите, ще се запазят или ще се редуцират с минимален процент. Ще се даде възможност на общините да дофинансират театрите. Според министъра, общините трябва да са водещи при това, а Министерството на културата само да помага. Становището на общините обаче е точно обратното.
Предстои в кратки срокове общините да имат становище по няколко въпроса – определянето на единни стандарти за издръжка, изясняване на въпроса със собствеността на театрите, както и становище за това дали общините да предоставят средства за сценична дейност. Единодушно е било решението, че реформата в театъра трябва да се състои. Предложено е в работната група да участват и представители на браншовите организации. Според К. Койчева трябва да се  обърне внимание, че театрите работят с различен статут. Така ДТ „Й. Йовков” първоначално е бил „Сцена 6+”, а сега е „Приемаща сцена”.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ РЕФОРМАТА В ТЕАТРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди