изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:30 EEST
Гореща вълна връхлетя Италия и ...Сибир    
Времето Силни горещини връхлетяха Италия и според италианските метеоролози феноменът ще продължи 6-7 дни. Това съобщава електронното издание на "Кориере дела сера", цитирано от БТА. Според специалистите в южните части на страната температурите ще достигнат 40 градуса по Целзий, като това ще се дължи до голяма степен и на бурни южни ветрове.

В четвъртък в страната бяха регистрирани високи за сезона температури. В Рим бяха отчетени 36 градуса по Целзий, във Флоренция и Болоня термометрите стигнаха съответно до 35 и 33 градуса, в Неапол и Бари - 30 градуса, в Пескара - 34, а най-топло беше в Палермо - 38 градуса.

Дори в северните части на страната температурите прехвърлиха 30 градуса по Целзий. В Милано те бяха 30 градуса, в Генуа - 33, във Венеция -30, в Тренто - 32 и в Удине - 34.

Дори Сибир се задъхва от необичайни за сезона жеги. Температурите в югозападната му част тези дни достигат 35 градуса, като това са стойности около рекордните за района по това време на годината. В близките дни руските синоптици не дават надежди за захлаждане, въпреки краткотрайните превалявания в някои райони.

В Средна Азия - Казахстан, Узбекистан, Киргизия температурите достигат  стойности около и над 40 градуса, сочи прогнозата на Dir.bg. Там температурите в началото на този месец са по-високи от обичайните с повече от 7 градуса.

Метеоролозите припомнят, че най-уязвими по време на горещите вълни са възрастните хора, децата и хронично болните и предупреждават те да не стоят на открито в интервала 12-18 часа.

dir.bg

 


Сходни връзки

Гореща вълна връхлетя Италия и ...Сибир | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди