изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:08 EEST
Българинът Антонов ще прави трансмисии в Китай и готви кутия за Jaguar Limo-Green    
Китай Компанията на българина Румен Антонов, водещ специалист по автоматичните трансмисии във Великобритания, продължава да увеличава инженерните си дейности и вече се нарежда сред големите производители. Производителят подписа джойнтвенчър с Landai, един от големите доставчици на предавателни кутии в Китай.



Припомняме за наскоро поетия проект за 2-степенни алтернатори за тежкотоварни машини. Фирмата вече работи и върху изключително икономична трансмисия за електрически автомобили, с която първо ще бъде обзаведен проектът Jaguar Limo-Green, а новаторската 6-степенна автоматична предавателна кутия TX ще влезе в серийно производство в Китай, където вече се гради производствена база на Antonov. Новата фабрика в Чонгяинг ще има първоначален капацитет от 200 000 бройки годишно. В момента компанията Antonov проучва възможността там да се правят и трансмисиите за електрическите автомобили.

Последният инженерен проект, награден от Британското министерство на отбраната, е разработването на двустепенен алтернатор за военни машини. Антонов работи над него съвместно с Prestolite Electric, главен производител на алтернатори и електрически двигатели. С дизайна на прототипа работата бързо се придвижва към инженерната си част.

Двустепенният алтернатор ще осигури пълен електронен контрол на смяната на предавките по време на активен съединител. По-контролируемият алтернатор се съгласува по-добре с двигателя, осигурявайки оптимално зареждане на батерията при празния ход на мотора, без да регистрира загуби при по-високите режими на работа. С двете си възможни степени алтернаторът предлага възможностите на по-големия и по-скъп едностепенен такъв. Този договор бе последван от обявеното през ноември миналата година, че заедно с Jaguar и MIRA компанията бе наградена от Британския борд по технологична стратегия за разработването на изключително икономична и ефективна 3-степенна трансмисия за електромотори и автомобили с хибридно задвижване. Първият демонстрационен автомобил в лицето на Jaguar Limo-Green ще бъде готов по-късно през годината. 

Източник:Агенция Speed-Press
 


Сходни връзки

Българинът Антонов ще прави трансмисии в Китай и готви кутия за Jaguar Limo-Green | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди