изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
Сестрата на премиера – д-р Красимира Иванова: Никога не съм чула брат ми да говори за Алексей Петров!    
Интервюта Бойко се похвали, че Сергей Станишев му честитил рождения ден.

За пръв път на своя рожден ден настоящият премиер ще получи своя подарък не от близките си, а от Силвио Берлускони, който днес гостува на премиера Бойко Борисов, по случай официалното откриване на паметника на Гар***ди в София. За пръв път и сестрата на Борисов- д-р Красимира Иванова, не знае кога и как брат й ще отбележи рождения си ден за своите най-близки.

- Д-р Иванова, как я карате без главен лекар? Разбрахме, че Втора МБАЛ в София, където работите, е такава.
- Замествам го. Д-р Нанев си счупи крака, на пластинки е и сега аз подписвам документи, разправям се със секретарки и така...

- А кога спите?

- Съвсем честно казано, не съм си задавала този въпрос.

- При този натоварен график вероятно още не сте си изпълнила заканата никога да не стъпвате в Бояна, дори брат ви да стане премиер?
- Така беше. Но стана точно обратното. Много отдавна не се бяхме виждали, а се видяхме съвсем наскоро в...Бояна. Да е било най-много преди десетина дни.

- Чия беше инициативата?

- На брат ми. Обади ми се и просто се получи така, че и двамата имахме по около 40 свободни минути и той ме покани да се видим. Смешното беше, че

аз изобщо не знаех къде се намира Бояна и как да стигна дотам.

Наложи се дълго да ми обяснява откъде, накъде и през къде да мина, за да го намеря. Цяло чудо е, че накрая го намерих. Видяхме се на една масичка с няколко столчета в градината. Заварих го да чете няколко разпилени листа на масичката, имаше някаква среща. Поговорихме си точно 40 минути. Не за политика. Само за децата, близките, приятелите, роднините.

- Тази неделя му предстои да празнува рождения си ден. Вие какво ще му подарите. Звучи тъпо, но все още си спомням, че преди години сте му подарили разкошна тъмносиня вратовръзка на бели точки, която не беше сложил на врата си поне един път и ви беше донякъде обидно. Сложи ли я най-после?
- Не съм забелязала. Но вече не съм му обидена.

- Може би, защото той и до днес се разкарва като премиер-бараба из България с якета и дънки и разгърдени ризи, освен ако не му се наложи да се изтупа за Брюксел, примерно. Сигурно за този рожден ще му купите нещо по-практично, щом не носи подаръците ви.
- Този рожден ден няма да е като другите. Най-весело беше миналата година. Беше ритал топка и си беше счупил глезена, посрещаше гостите си в гипс в къщата ни в Банкя. За късмет се случи точно на 50-годишния му юбилей. Пресилвам, разбира се, няма нищо хубаво в това да си гипсиран, но аз съм си такава. Тогава ходих, ходих, нищо не можах да измисля за подарък и изведнъж виждам в едно магазинче месингова композиция с един ухилен и един намръщен. Добре, че забелязах знака на зодията Близнак. Боби е близнак, и я купих, без да се колебая. Подарих му статуетката с букет гладиоли и той страшно се зарадва. Страшно хареса статуетката, но още повече хареса гладиолите. Попита ме, како, може ли да посадим гладиолите в градината. Представяте ли си –

иска да сади букет в градина.

Та това беше най-запомнящия се рожден ден на Бойко.

- Обеден рожден ден?
- Сутрешно-обедно-вечерен. От сутринта до късно вечерта. През цялото време идваха и си отиваха гости. Тогава за пръв път видях отблизо някои видни личности, които съм виждала само по телевизията, а за други само съм чела.

- Първанов беше ли?
- Не съм го забелязала. А и едва ли е дошъл. Все пак аз си тръгнах в късния следобед. Телефонът постоянно звънеше, той вдигаше, поздравяваха го...Така и не разбрах кои звънят. Не знам защо, но брат ми само един път дойде да ми се похвали: "Знаеш ли кой ми се обади последния път? Сергей Станишев?"

- Цветелина беше ли на юбилея?
- Разбира се. Тогава видях някои от съратниците на брат ми. Цветан Цветанов, когото бях виждала бегло няколко пъти, се оказа изключително мил и интелигентен човек. Тези, които сега пишат, че между двамата има разнобой и Цецо си играе свои игри, значи просто не го познават.

- Ясно е, че около брат ви се играят и ще се играят до края на мандата му най-различни игри. Познавате ли Алексей Петров?
- Вижте. Когато го арестуваха, се заинтересувах от този човек и специално гледах вестници и телевизия, за да видя как изглежда.

- А Димата Руснака?

- На този пък дори не знам каква му е физиономията.

- Това са хора, които душманите на брат ви сочат като бивши негови съдружници и авери в ония времена.
- В ония времена, когато живеехме по-задружно и се събирахме редовно, брат ми често е споделял за работата си, за хората, с които работи, за близките си приятели. Никога

не съм чул от устата му имената на Алексей Петров и Димата Руснака.

Който ме познава, знае, че и да искам да излъжа не мога. Вярно е, че вече не е така. В редките случаи, когато се видим с Боби , си говорим за лични неща, никога не обсъждаме служебни проблеми. Дъщеря му Венетка вече е голяма, завърши финанси и счетоводство в Америка и сега кара второ висше.

- Наистина ли ще изпълни обещанието да се изучи в Америка, но да направи кариера в България?
- Разбира се. С годините става все по - уверена в намеренията си. Сега, когато си идва, общуват и се забавляват главно със сина ми, пораснала е, но си е същото амбициозно и слънчево момиче.

- А с Цвети поддържате ли контакти, чувате ли се?
- Ами...разбира се. Брат ми вече е премиер, всяка връзка дори с най-любимия му човек се гледа под лупа. Знам, че Цветелина е делови човек, не по-малко ангажиран от един премиер и имат все по-малко възможности да се виждат, в Бояна, например...Знаете ли, казах ви, че личните проблеми нито на брат ми, нито моите няма да обсъждаме. В днешния свят нещата са толкова комплицирани, че каквото и да ви кажа, няма да разберете, ще се разтълкува грешно.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Сестрата на премиера – д-р Красимира Иванова: Никога не съм чула брат ми да говори за Алексей Петров! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди