изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:35 EEST
Китай планира мащабни инвестиции в Гърция    
Китай Китай планира да инвестира милиарди евро в Гърция. Проектите, които ще бъдат подписани между двете страни, са в сферата на логистиката, въздушния транспорт и корабоплаването.

Китай планира инвестиции на стойност няколко милиарда евро в южната ни съседка Гърция, основно в сферата на корабоплаването, логистиката и въздушния транспорт. Проектите ще бъдат дискутирани по време на второто посещение на високопоставен представител от Пекин в рамките на един месец.

Новината дойде след като агенция „Муудис” понижи кредитния рейтинг на Гърция в понеделник до ниво „джънк” (боклук). По-рано подобна оценка дадоха и други агенции, пише „Файненшъл таймс”.

От гръцкото правителство обаче успокоиха, че решението на „Муудис” да понижи рейтинга не е повлияло на прогреса на страната в усилията й да се справи със своите проблеми.

Последните цифри показват, че дефицитът на страната за първите пет месеца на годината е паднал с 40% в сравнение с 2009 г. Освен това понижението на БВП за първото тримесечие на 2010 е по-малко от предвиденото, допълва изданието.

По време на посещението на китайска делегация в южната ни съседка ще бъдат подписани редица споразумения с местни компании. Те ще са в сферата на телекомуникациите, морските дела, като ще включват и проект за изграждане на забележителна кула в атинското пристанище Пиреус.

Гърция прави всичко възможно да привлича инвестиции от страни с големи държавни инвестиционни фондове за да може да съживи икономическото си развитие. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Китай планира мащабни инвестиции в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди