изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:02 EEST
ДКЕВР: ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА - КЛИЕНТИ НА ПРОКУРАТУРАТА?    
Новини"Е.ОН България": Не коментираме, защото не разполагаме с доклада

Изказване на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Ангел Семерджиев в централната преса, че трите енергийни дружества Е.ОN, ЧЕЗ и EVN може да станат клиенти на прокуратурата, разбуни духовете в сектора.
Пред Дарик радио Семерджиев е заявил, че проверка на комисията е установила, че енергоразпределителните фирми сериозно са нарушили условията по лицензионните си договори. Председателят на регулатора пояснява, че дружествата са завишавали някои от своите разходи за консултантски и други видове услуги, като затова комисията следващия месец допълнително ще ореже част от разходите на трите компании, което ще смекчи поскъпването на тока до 1-2 на сто, спрямо предвиденото по-рано от експертите увеличение с 5 %.
ЧЕЗ, Е.ОN и EVN ще бъдат глобени с предвидените по закон санкции в размер между 20 000 и 1 млн. лева. Държавната комисия може да даде данните от регулаторния одит на прокуратурата, ако след окончателното обобщаване на резултатите се окаже, че има наличие на престъпление от страна на енергото, обяснява още пред Дарик радио Семерджиев.
Очаква се Ангел Семерджиев да представи на предстоящото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество прогнозите на комисията за поскъпването на природния газ, топлоенергията и електроенергията от другия месец. Прогнозата е минимално увеличение на цените на електроенергията.
Веднага до медиите бе разпратено съобщение от "Е.ОН България", в което компанията, оперираща на територията на Североизточна България, заяви, че се въздържат от всякакви коментари по резултатите от проверката, тъй като не са получили доклада от нея. "Е.ОН България" с изненада установи, че резултатите от назначената от ДКВЕР проверка се дискутират в медиите преди компанията да е имала възможност да се запознае с тях. Председателят на ДКЕВР се ангажира компанията да получи доклада преди той да бъде публично дискутиран, но това обещание не бе спазено" - казват от дружеството.
 


Сходни връзки

ДКЕВР: ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА - КЛИЕНТИ НА ПРОКУРАТУРАТА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди