изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:58 EEST
4 години затвор за грабеж и блудство, получи 44-годишен    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наказа с 4 години лишаване от свобода 44-годишния Николай Ал. Ч. от  с. Соколово, община Балчик. Той бе признат за виновен за това, че на 05.11.2009 г. в с. Соколово, при условията на опасен рецидив, е отнел чужда движима вещ – 20 лв., от владението на 76-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалата, изразяващи се в изпадането й в безсъзнателно състояние и прободна рана в корема. По същото време и място, той е извършил с пострадалата блудствени действия с цел да удовлетвори полово желание. 

 

            По молба на подсъдимия и след като той призна вината си и фактите в обвинителния акт, съдът допусна делото да се гледа като съкратена съдебна процедура. По новия Наказателен кодекс съдът е длъжен да определи наказание по Общата част на закона и да намали размера му с една трета.

            По обвинителен акт около 20,30 ч. на 05.11.2009 г., след като изпил 4 бири, под въздействие на алкохола, Николай Ч. решил да влезе в дома на пострадалата 76-годишна жена, с намерение да извърши кражба на ракия. Той прескочил оградата,  счупил прозорец, през който проникнал в къщата на жертвата. Тя усетила, че има някой, срещнала го в антрето и го попитала какво иска. Той поискал ракия, а тя му казала веднага да се маха. Николай Ч. я ударил с ръка по главата и тя паднала на земята, като изпаднала в безсъзнателно състояние. Подсъдимият легнал отгоре й и започнал да я опипва по половите органи. После взел ножа й и нанесъл няколко удара в областта на корема и кръста. След това намерил портмонето й, в което имало 20 лв. и ги  взел.

            На следващия ден 76-годишната жена била намерена от сина й да лежи на земята в безсъзнателно състояние. Съдебно-медицинската експертиза установила, че в следствие на нанесените й телесни повреди, пострадалата е получила контузия на главата, сътресение на мозъка,  придружено с безсъзнателно състояние, контузия на корема,  три прободно-порезни рани в областта на гръдния кош, поясната област в ляво, с проникване в коремната кухина и седалищните области в ляво, прободна рана в областта на дясното бедро, както й травматични промени на половите органи.

Николай Ч. е признал вината си на досъдебното производство. Той има начално образование, живее на семейни начала, безработен, осъждан е многократно.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска за извършеното от него наказание над минималния размер, предвиден в Наказателния кодекс, който за грабеж,  придружен с тежка или средна телесна повреда е 5 години лишаване от свобода. Това наказание да бъде намалено с 1/3, както предвижда новият Наказателен кодекс.

            Адвокатът на Николай Ч. помоли за наказание до 2 години и половина лишаване от свобода, тъй като подзащитният му е признал веднага вината си.

Николай Ч. заяви в последната си дума, че моли за „малко наказание и повече няма да употребява алкохол и да върши престъпления”.

            Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

15.06.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

4 години затвор за грабеж и блудство, получи 44-годишен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди