изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:12 EEST
Поставихме 3 нови световни рекорда по отслабване и оздравяване    
ЗдравеБлизо тон телесна маса цопна днес,14 юни, в открития басейн на пловдивския хотел „Тримонциум Дедеман” и разплиска яко водата. Ще трябва да го допълват още в първия ден от откриването му за летния сезон, шегуваха се десетките журналисти около водното огледало. Понапечени от жаркото слънце те със завист наблюдаваха демонстративното плуване на 4-ма от най-дебелите българи. Данаил Чернев, Здравко Дзанев, Камен Мутафов и Людмил Караянев показаха вталени си  благодарение на методиката „Гарабитов” тела на пресконференция в хотел „Тримонциум Дедеман”.

Общо 6-ма световни рекордьори по здравословно отслабване и оздравяване представи треньорът по борба Иван Гарабитов, кръстен от медиите „треньор по отслабване”. Към отбора на „старите звезди” Васил Тосев, Данаил Чернев и Здравко Дзанев се присъединиха трима нови – Екатерина Калчева, Камен Мутафов и Людмил Караянев. Общото изгубено от 6-мата рекордьори тегло е 370.8 кг. Пловдивчанинът Иван Гарабитов вложи лични средства, за да им помогне да отслабнат.

 

Преди 3 години бившият гюлетласкач Данаил демонстрира как плува в „Тримонциум” след като за месец смъкна цели 60 от 297.50 кг. Сега той тежи 215 кг, а обиколката на талията му е с метър по-тясна – от 258 см на 150 см. Здравко Дзанев миналото лято отслабна 42 кг за 10 дни. За по-малко от година теглото му от 268.30 кг вече 205 кг. Васил Тосев преди 10 години за три месеца от 105 кг става 58 кг и поддържа тези килограми до сега. И тримата са ярко доказателство, че при методиката на Иван Гарабитов за здравословно отслабване без диети, операции и медикаменти, няма йо-йо ефект – възвръщане на старите килограми, какъвто е задължителен при всички останали програми. Всички журналисти видяха и, че въпреки драстичното отслабване, кожата на „рекордьорите” не е увиснала, също задължително следствие от свалянето на много килограми.

 

Но методиката „Гарабитов” е уникална не само с постигането на мащабно вталяване на фигурата, а със здравословния си ефект, категорично подчертаха новите трима от  „звездния отбор”. 65-годишната пловдивска радио-журналистка Екатерина Калчева не може да ходи и 2-3 метра без да получи астматичен пристъп и да спре за почивка. Всъщност точно специфичното свирене при дишане на астматиците я сваля от микрофона. Дискова херния и коксартроза я обездвижват почти напълно и четири месеца в края на миналата година не излиза от вкъщи. След като гледа предаването „Тази сутрин” по бТВ с Иван Гарабитов на 3 февруари 2010 г. започва процедури при него. На 9 февруари вече няма нужда от астматичната помпа. За 4 месеца отслабва с 28 кг /от 145 кг на 117 кг/ и сега вече ходи по 2 километра, а не по 2 метра, при това из планински терен. Сред новите рекордьори по отслабване най-много е намалил телесната си маса Людмил Караянев от Тетевен – за 5 месеца той смъква точно 92 кг /от 227 но 135 кг/. Преди не може да се предвижва дори с помощта на 2 патерици, сега вече прави първите си 10-15 стъпки без допълнителна помощ. Най-важното за болния от диабет 56-годишен мъж е, че вместо 120 вече взима 25 единици инсулин на денонощие – 4 пъти е намалил дозата инсулин.

 

Нямам хепатит В, радва се като малко дете Камен Мутафов от Добрич. 36-годишният мъж е заразен с този вид австралийски антиген при кръводарителска акция в казармата през 1993 г. Заради заболяването започва да пълнее с по 15-20 кг на година. Тежи 266 кг при ръст 170 см, когато пристига в „Духовна и здравна академия Гарабитов” на 12 януари тази година. Сега е 208 кг и медицинските тестове, направени на 20 май в Първа градска болница „Свети Мина” в Пловдив показват, че е в отлично здравословно състояние. 

       

Най-важното е, че въпреки килограмите сърцето му е в перфектна форма, допълва д-р Румен Стоилов. Според него уникалността на методиката „Гарабитов” не е само в намаляване на теглото, а и в увеличаване качеството на здравето. Специалистът по холистична медицина и по вътрешни болести в кардиологичното отделение на болница „Св. Мина” обясни какво отличава методиката „Гарабитов” от диетите за отслабване. Повечето програми или намаляват храната, или използват една определена съставка – вкарват повече месо и белтъци, за да задвижат процеса на липолиза – премахване на мазнините, или се губи вода, или се активира обмяната на веществата с помощта на медикаменти. Школата на Гарабитов набляга на изчистване на организма, неговото стимулиране чрез естествени природни начини. При тази програма организмът не губи водния си баланс и затова кожата е свежа и не увисва. Първият елемент на методиката е пиенето на натурален дървесен палмов концентрат „Мадал Бал”, произведен в Швейцария. Тук не се касае за гладуване, защото сиропът е комбинация от 5 вида съставки и е течна храна, която изчиства организма от токсините, доставя му необходимите количество калории и в същото време повишава неговата виталност и енергия. Чрез втория елемент „Матрикс” – апарат за матрично-ритъмна терапия се възстановява способността на свързващата тъкан да функционира правилно, създава се микровибрация на ниво клетка и изчистване на организма и енергетизиране. Прилагането на специални йога техники е третият елемент от уникалната програма. Много е важно как да се диша правилно, защото дори само това помага за смъкване на 5 кг за месец”, посочва дългогодишният йога последовател Иван Гарабитов. Четвъртият елемент е използването на апликатори за стъпалата, един вид акупунктура. Те въздействат на клетъчно ниво за възстановяване на нарушения на вътрешните органи. Стъпва се на апликатора по 30 секунди през ден. В рамките на месец времето се увеличава до 3 минути спокойно стоене, обяснява Гарабитов. В неговия център в Пловдив в рамките на 2 години 1757 души са отслабнали с повече от 20 кг на месец.

 

За седмица свалих 3 кг като само пих сироп „Мадал Бал”  и стъпвах върху апликаторите, похвали се и ПРИНЦЕСА ТЕОФАНА ФОН САКСЕН, която специално дойде да подкрепи Гарабитов на пресконференцията. Немската принцеса с българско потекло /дъщеря на търновеца Петър Аладжов, известен финансист и върховен комисар на военно-временното стопанство през 1940-44 година у нас/, която е патрон на Сърдечния институт в Берлин, от 20 години се занимава с благотворителност. Тя е доставила от дарения на българските болници медицинско оборудване за над 15 милиона евро. Наблюдавах  дейността на Иван Гарабитов чрез мои приятели и исках да се запозная с него, казва принцесата. Можем и в Германия да приложим неговата методика стига да намерим добрия преводач, който да умее да пренесе невероятното обаяние и аура на Иван Гарабитов в немския език и манталитет. Ще подготвим лекарската документация за отделните случаи и според мен има шанс да го представим в Германия, категорична е принцесата.  

Катя Стайкова,

 


Сходни връзки

Поставихме 3 нови световни рекорда по отслабване и оздравяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди