изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:40 EEST
Арестуваха антимафиоти за рекет    
Ред и сигурностАнтимафиот №1 в Пазарджик падна в мрежата на поредната полицейска операция срещу укриване на данъци и акцизи при продажбата на горива. Георги Грозданов е арестуван днес по обяд за връзка с бандити, съобщи "Стандарт". Той е задържан заедно със заместника си за 72 часа, операцията още не е приключила.

По-рано днес от пресцентъра на вътрешното ведомство разпространиха съобщение, че под ръководството на софийската градска прокуратура се извършват обиски и претърсвания в четири бензиностанции на територията на Пазарджишка област и в две счетоводни фирми.

Целта на проверката е била разкриване на укрити данъци и акцизи при продажба на горива. В хода на операцията се изяснява и участието на служители на МВР в дейността на проверяваните фирми.

Служители на ГДБОП, дирекция “Вътрешна сигурност”, агенция “Митници” и НАП са участвали в операцията.
Работата на служителите продължава и в момента.

Пазарджишките антимафиоти ще бъдат преведени в Националното следствие в София. Повдигнати са им 2 обвинения - за длъжностно престъпление и за принудително изтръгване показания. Информацията е потвърдил градският прокурор на София Николай Кокинов.

Според обвинението Грозданов рекетирал фирми и е покровителствал техни конкуренти в петролния бизнес. От МВР съобщиха, че се проверяват 2 счетоводни фирми. Не било изключено едната да е на съпругата на Грозданов.

Делото е разпределено на градския прокурор Кирил Димитров и се наблюдава от ВКП.

Според източници от Пазарджик тя имала счетоводна къща, на която съпругът й осигурявал клиенти. Като шеф на антимафиотите той принуждавал местни дружества да си водят сметките именно във фирмата на жена му. Няма да е изненада, ако и счетоводството на далаверите, в които е обвинен Грозданов, е водено от съпругата му, коментираха запознати.

През юни 2008 г., с указ на бившия МВР шеф Михаил Миков, Грозданов бе награден с почетен знак на МВР. Той оглави антимафиотите в Пазарджик по предложение на предния шеф на службата Георги Стоицев. Самият той пък бе освободен след убийството на сестри Белнейски. Преди няколко седмици под ръководството на Грозданов в Пазарджик бе разбит канал за антики. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Арестуваха антимафиоти за рекет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди