изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:59 EEST
ГОСТИ ОТ РУМЪНИЯ ПОСРЕЩАТ ВЪВ ФСГ    
ОбразованиеМладежката фолклорна формация "Егрета" към Дома на културата в румънския град Исакча ще гостува на Финансово-стопанската гимназия в Добрич от 20 до 22 юни.

Младите танцьори от Северна Добруджа ще върнат визитата на добричките ученици, които през март взеха участие във фестивала "Пролетни багри" в Исакча.  Визитата на румънските гости ще включи обиколка на Добрич с посещение на туристически обекти, пътуване до Балчик, Албена и нос Калиакра. Румънската делегация ще бъде приета от зам.-кмета на Добрич Камелия Койчева. Младежите от двете училища ще проведат два уъркшопа, информираха от ФСГ. В единия от тях те ще се занимаят с историята на Добруджа, а в другия с балкански танци. Гостуването ще завърши с голям концерт на състави и изпълнители от двете страни на 21 юни, от 18 часа в младежкия център. Входът е свободен.
 Партньорството между ФСГ"Васил Левски" и Дома на културата в Исакча има продължителна история, в която са включени няколко съвместни проекта. Румънските гости ще се срещнат и с героите на проект "Парола: Изгубената родина", преселници от Северна Добруджа.
Заедно с младежката формация в града ни ще пристигнат и представители на културни институции от окръг Тулча, които ще имат срещи с добрички общественици. Контактите се осъществяват  и благодарение на съдействието на Дружество "Знание" в Добрич.
 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ РУМЪНИЯ ПОСРЕЩАТ ВЪВ ФСГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.12 секунди