изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:45 EEST
ЕКСПЕРТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ ОТИВАТ НА СЕМИНАР ВЪВ ВЕНЕЦИЯ    
ОбразованиеЕксперти от Висше училище Международен колеж ще участват в семинар с цел обмяна на опит и добри практики, който ще се проведе във Венеция, Италия, по покана на организация CISET /Международен център за изследвания в туризма/.

Семинарът се осъществява по проект "Разработване и прилагане на система за приложни изследвания - ТАРСИ" разработен от Колеж Утена, Литва в сътрудничество с още седем партньорски организации - висши училища и изследователски институти от България, Литва, Италия, Великобритания и Швеция. Финансирането е по програма  Учене през целия живот,  Леонардо да Винчи - Трансфер на иновации на Европейската комисия, и продължава до 30 септември 2011 година, съобщиха от ВУМК.
Семинарът ще се проведе на 21 и 22 юни в Международния център за изследвания в туризма към Университета във Венеция. По време на престоя си във Венеция, българските експерти - д-р Гергана Димитрова и д-р Емил Пенчев, ще имат възможността да разгледат модела на възлагане и разработване на приложни изследвания в полза на бизнеса, създаден в Университета във Венеция. Освен това нашите специалисти ще се запознаят с реални ситуации на сътрудничество между туристическия бизнес и академичните среди, което датира във Венеция от 90-те години.
Проект "Разработване и прилагане на система за приложни изследвания - ТАРСИ" създава система за приложни изследвания, която да подобри сътрудничеството между образователни институции и бизнес предприятия. По този начин се създава качествено и иновативно отношение към прилагането на изследванията в учебния процес, надграждайки престижа на образователната институция, която осъществява приложното изследване.
На база обменения опит Висше училище Международен колеж ще бъде първото в България, което ще тества разработената система за приложни проучвания на територията на област Добрич.
 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ ОТИВАТ НА СЕМИНАР ВЪВ ВЕНЕЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди