изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:50 EEST
ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ОТЧИТАТ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеУспешна учебна 2009/2010 година отчитат от Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич - особено за учениците от седми клас. Надежда Янакиева се класира за национално състезание, а Георги Иванов и Диляна Каравасилева участваха в националната олимпиада по математика.

Отново Диляна завоюва първо място на областна олимпиада по математика и второ на национално състезание по физика. Николета Андреева пък е втора на областен кръг на националното състезание по БЕЛ.
Много добри са резултатите и от изпитите след 7 клас, подчертават от ПМГ. Надя, Георги и Диляна са единствените с пълни шестици по математика, като Надя има най-високата оценка и по БЕЛ - 5.94. При среден успех в страната по БЕЛ - 4.72, седмокласниците от ПМГ имат 4.81. По математика съотношението е 4.36 на 4.63 за ПМГ, като успехът от външното оценяване е 5.24 - резултат, който е значително по-висок от успеха на другите училища в област Добрич. Сериозна е разликата със средния успех на двата изпита в областта - БЕЛ - 3.79 и математика - 3.49.
Високите резултати са сигурен гарант за успехите на бъдещите петокласници и осмокласници, заявяват още от гимназията.
 


Сходни връзки

ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ОТЧИТАТ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди