изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:54 EEST
Най-интелигентната българка е… циганка!    
НовиниЦиганка е най-интелигентната българка. Мургавата ни съгражданка направи сензация, след като получи рекордните 224 точки на тест за интелигентност.

 Това е почти максимален резултат и се среща много рядко – твърдят специалисти по IQ (Коефициент на интелигентност).

42-годишната ромка е чистачка в офис на известна фирма. Жената, която през целия си живот въртяла метлата и парцала, изненадващо покрила резултат, с който могат да се похвалят едва 2 процента от цялото човешко население. Сред гениите досега обаче винаги са преобладавали високообразовани ерудити.

До изпита с въпросите се стигнало по крайно необичаен начин. Един ден ромката почиствала офиса и така попаднала на тесте с примерни въпроси за интелигентност. Задачите представлявали странни чертежи, подредени в таблица, които след кратък логически анализ показвали определена закономерност. Загадката толкова впечатлила чистачката, че тя решила да отдели време за предизвикателството и за минути захвърлила парцала. Докато изучавала въпросите, в кабинета влязъл един от служителите на фирмата, който останал изумен, че чистачката се рови в тестовете му. Той й предложил да се пробва. Изненадата му била пълна, след като ромката покрила точки, достойни са всеки член на МЕНСА.

В ромската махала наричали жената „ентелегентката”. Тя е завършила единайсети клас с отличие. Жената била цял полиглот – освен ромския и българския, владеела още 6 езика – испански, португалски, френски, италиански, турски и сръбски. Чуждите езици ромката научила на гурбет с табор свои мургави сънародници.

Природната интелигентност понякога е по-ценна от дипломата от Кембридж и историята на ромката е доказателство за това. http://razkritia.com
 


Сходни връзки

Най-интелигентната българка е… циганка! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди