изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:43 EEST
Около 10 щата от общинската администрация в Каварна ще бъдат съкратени тази година    
НовиниКаварна. 440 000 лева по-малко ще влязат от държавния бюджет в община Каварна, ако бъдат съкратени 15% от годишната разходна база на общината. Това каза за радио „Фокус” – Варна кметът на Каварна Цонко Цонев. Той добави, че 40 000 лева са за капиталови разходи, което всъщност не касае много самата община, тъй като това са средства, които ако не дойдат няма да бъдат плащани от общинския бюджет, като по този начин остава дупка от около 400 000 лева, за които ще се търсят варианти да бъдат компенсирани от други пера.

Цонев обясни, че ще има съкращения в отпусканите средства вероятно в сферата на музейното дело и читалищата. „Там ще трябва да търсим резерви, които също ще трябва да се дават”, коментира още Цонев. Освен това съкращенията на средствата ще доведат и до съкращения в общинската администрация, като Цонев посочи, че като се орежат средствата за капиталови разходи, ще има и съкращения във фонд работна заплата. Той добави, че местата, които се освобождават от пенсионираните специалисти в общинската администрация, няма да бъдат заети отново, а след това ще се пристъпи и към съкращение на няколко души от администрацията, като тази година по всяка вероятност ще бъдат съкратени около 10 бройки. Цонев добави, че се предвижда да бъдат отрежат някои субсидии свързани с дейностите, които се изпълняват навсякъде, където има съкращения. „Там, където държавата ни отреже, ще режем и ние, но това е ситуацията в момента”, категоричен бе Цонев. Той добави, че в условията на криза е нормално да се предприемат и такива мерки.
Десислава СТОЯНОВА
 


Сходни връзки

Около 10 щата от общинската администрация в Каварна ще бъдат съкратени тази година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди