изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:31 EEST
Българските курорти по Черноморието са по-добри от румънските, според кмета на Шабла    
ТуризъмШабла. Българските плажове са по-добри от румънските, според кмета на Шабла Красимир Кръстев. В интервю за Агенция „Фокус” градоначалникът обясни, че най-често румънските туристи предпочитат българските плажове, тъй като на север има много повече брегови съоръжения, има големи пристанища в близост, а при нас няма.

„Има километрични плажове и затова те предпочитат да прекарват свободното си време в нашите ресторанти. Може би конюнктурата е по-добра от гледна точка на цените и услугите плюс природата – затова идват често. Идват и да прекарват само вечерите в някои от ресторантите, добили популярност, и се връщат обратно да нощуват в Румъния, тъй като така им е по-изгодно и се чувстват по-добре. Има и други, които идват по-отдалеч. Те ползват нашите хотели и остават за по-дълъг период от време. Различни са случаите, но като цяло през уикендите натоварването е доста по-голямо”, разказа Кръстев. По думите му българите посещават Румъния по-скоро като бизнес пътуване или пазаруване на някои определени стоки, отколкото с цел почивка. „При тях наистина туристическата инфраструктура е замряла. От няколко години има наченки на съживяване по техните курорти Мамая, Констанца, но като цяло нашите курорти предлагат по-добри услуги и затова са предпочитана дестинация, особено сега, когато има и проблеми с направление Гърция. Така, че се надяваме на по-добър сезон спрямо посещения от страна на румънските туристи. Факт е и вече е видно движението по международния път – то е доста интензивно, което показва, че влизат и излизат румънски граждани редовно”, каза още кметът на Шабла.
 


Сходни връзки

Българските курорти по Черноморието са по-добри от румънските, според кмета на Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди