изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:04 EEST
ЖЪТВЕНАТА РЕКОЛТА ТАЗИ ГОДИНА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ДОБРА    
ЗемеделиеСпоред прогнозни данни се очаква тази година жътвена реколта да бъде  добра. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров вчера.

Той информира, че състоянието на посевите към момента е „много добро” и „добро”, като при пшеницата това се отнася за  83,2% от засетите площи, а при ечемика – за  81,2%.   Добивът  от зърно тази година  се очаква да възлезе  на близо 4  млн. тона пшеница и около 900 хил. тона ечемик.
Зам.-министър Димитров посочи още, че средствата за тази година за земеделските производители са гарантирани, а финансовият ресурс, който ще бъде разпределен е в размер на над 1 млрд лв. от европейски средства и  национални доплащания.
За ниските изкупни цени на зърното, зам.-министър Димитров обясни, че това са пазарни механизми, в които държавата не може да влияе. Единственият начин, по който може да се компенсират производителите на зърно  до известна степен е чрез национални доплащания, за които бе подписан Меморандум с Националната асоциация на зърнопроизводителите и интервенционното изкупуване на зърно от ДФ «Земеделиие».
 


Сходни връзки

ЖЪТВЕНАТА РЕКОЛТА ТАЗИ ГОДИНА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ДОБРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди