изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:24 EEST
ПРЕДСТАВЯТ ЕЛЕКТРОНЕН ТЕСТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ    
НовиниВ работна среща, която ще се проведе днес от 14 часа в областна администрация ще бъде представен и дискутиран разработения тест за толерантност, който до няколко месеца ще бъде лансиран онлайн.

Това съобщиха от пресцентъра на администрацията, като уточняват, че продуктът е насочен за възпитаване в толерантност и активна гражданска позиция у младежите посредством методите на неформалното образование. Проектът ще бъде представен от Есен Фикри, член на Комисията за защита от дискриминация.
Комисията за защита от дискриминация лансира Електронен тест за толерантност, заедно с партньори от Испания, Португалия и Холандия - проект финансиран по Програма "Младежта в действие", изпълнителна агенция "Култура, образование и аудиовизия". Толерантността е едно от най-важните понятия в зачитането на различията в обединена Европа. Проектът разработва електронен тест за толерантност, адекватен за всеки един национален или местен контекст. В края на август тестът ще работи онлайн на пет езика. Българската комисия е обединила усилията си с колегите си от другите европейски страни, за да създаде новаторски и интересен инструмент за "тестване" на личната толерантност. Това е третата от поредицата "Агора срещи" по този проект. Предстоят подобни събития в София, Лисабон, Аликанте, Утрехт и много други градове в страни от Европейския съюз, добавят от пресцентъра на областна администрация.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ ЕЛЕКТРОНЕН ТЕСТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди