изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:07 EEST
Задържаха адвокатки, уреждали кражба на фирми    
Ред и сигурност

Две столични адвокатки са задържани при операция "Измамниците" на МВР за документни измами и престъпления срещу собствеността. Акцията е проведена след повече от 3-месечно разследване, съобщиха от пресцентъра на МВР.



На този етап в полицията са доведени 30-годишните Е.П. и В.А., които по първоначални данни в качеството си на адвокати са участвали в схема за неправомерно използване на лични данни на чужди граждани от Търговския регистър. На базата на тези данни се подготвяли неистински документи за прехвърляне на дружествата на други собственици – български граждани, без знанието и съгласието на чужденците. Така изготвените документи се подавали в Агенцията по вписванията по електронен път чрез електронен подпис.

По тази престъпна схема е сменена собствеността на пет юридически дружества, собственост на италиански и ирландски граждани. Установено е, че дружествата притежават пет апетитни имота в София, Пловдив, Банско, които се обявяват за продажба от името на новите собственици.

Продължават процесуалните действия на шест адреса в град София и град Белово. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от МВР.


--------------------------------------------------------------------------------
В парламента се обсъжда промяна на правилата за достъп до търговския регистър, съобщи неотдавна депутатът от правната комисия Емил Радев.
Намерението е да се пресече възможността да се крадат фирми чрез кражба на данни, аргументира се той. dir.bg

 


Сходни връзки

Задържаха адвокатки, уреждали кражба на фирми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди