изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:52 EEST
КРАСОТАТА НА БАЛЧИК С НОВИ „ЕВРОПЕЙСКИ ХОРИЗОНТИ”    
Култура

Много слънце, пейзажи и топлина останаха претворени на платната на художниците, участвали в пленера „Европейски хоризонти”, който се проведе в Балчик.



Това може да се види в подредените творби в заключителната изложба на художниците, гостували в Балчик. Инициатор на пленера e балчишкият художник Валентин Шалтев. Във форума участват местни и чуждестранни творци. Всеки автор в пленера дарява по една картина, с което се обогатява фонда на Художествена галерия в града. През тази година участие взеха художници от България, Румъния и Полша.
В. Шалтев споделя, че преди четири години хърватската художничка Звездана Йембрихт е споделила впечатленията си от Балчик като едно безкрайно море, прашни улици и една Мария оставила след себе си рози и тъга. Сега румънската художничка Корнелия  Бурлаку е нарисува образа като символ на любовта й към Белияград. Всяко от платната внася присъствието на автора си по един проникновен начин и запечатва видяното от него  завинаги, споделя В. Шалтев. И допълва, че изложбата, която финализира усилията на майсторите на четката, бе колкото разностранна толкова и обединяваща лицето на Белият град. Михайл Камберов, Симеон Панайотов, Георги Атанасов, Петя Илиева, Георге и Жана Андрееску, Корнелия Бурлаку, Марияна Кокош, Кристина Бучковска са авторите дарили свойте картини  за колекцията на градската Художественна галерия. Те са автори, различни по стил, светоусещане и художествена концепция, но безспорни в своя талант и място в художествената култура.
При откриването на изложбата зам.-кметът на Балчик Каймет Тургут е изразила възхищението и удоволствието си от видяното.
 


Сходни връзки

КРАСОТАТА НА БАЛЧИК С НОВИ „ЕВРОПЕЙСКИ ХОРИЗОНТИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди