изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:10 EEST
Трима българи убили други двама в Италия    
По света

По особено жесток начин двама български граждани са били убити в италианския град Сан Фердинандо в областта Пулия, а трети българин е бил ранен и сега се намира в болница.



Жертвите на престъплението са баща и неговата дъщеря. Девойката е на 19 години, а бащата на 45 години. Засега имената им не се съобщават. Раненият е брат на убитото момиче. Сега той се намира в болница в град Барлета и ще бъде изписан след около 10 дни, пишат електронните издания Leggonline и Blitzquotidiano, цитирани от БТА.

Полицията издирва трима заподозрени на базата на хаотичните показания на оцелелия българин, който е ром. Предполага се, че нападателите са също от ромски произход.

Тримата българи, станали жертва на насилието, пристигнали в градчето в Пулия на път от България за Калабрия, където планирали да се установят. В Сан Фердинандо те се настанили временно в покрайнините на града в порутена къщурка, без врати, прозорци, електрически ток и течаща вода.

Няколко пъти били забелязани да тършуват за храна в кофите на намиращ се наблизо хипермаркет. Според разказите на оцелелия 20-годишен мъж тримата убийци се появили в къщата. Един или двама от тях познавали главата на злощастното семейство, за когото това било второ пътуване до Италия. Единият от нападателите отвел 20-годишния младеж до близка чешма, за да напълни няколко съда с вода. През това време останалите извършили злодеянието. Бащата на 20-годишния младеж бил пребит с ритници, юмруци и удари в главата с тояга. После мъжът бил хвърлен в празен кладенец. Има съмнения, че той е бил пуснат там още докато е бил жив и падането отвисоко го е довършило. 19-годишната девойка била пребита до смърт. Когато нейният брат се върнал с третия нападател и със съдовете, пълни с вода, и видял кървавата сцена, нападателите го ударили с тояга по главата. Мъжът загубил съзнание. Когато се свестил, веднага се обърнал към полицията. По тялото на 19-годишното момиче не са открити следи от сексуално насилие.

Мотивите за престъплението засега остават неизвестни. Работи се по версия за убийство заради участие в незаконен трафик или други незаконни дейности, или за убийство на лична основа.

Двата италиански сайта, разказващи за престъплението, го описват като жестока екзекуция и като проява на животинско насилие.  dir.bg

 


Сходни връзки

Трима българи убили други двама в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди