изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:58 EEST
Германия - Англия още на 1/8-финал, Гана напред за сметка на Сърбия    
Спорт Марко Пантелич вкара гол във вратата на Австралия, но се превърна в грешник за сърбите

Германия и Англия ще се срещнат още на 1/8-финалите на световното първенство в ЮАР. Мегасблъсъкът ще бъде в неделя от 17:00 часа в Блумфонтейн. Бундестима победи с минималното 1:0 Гана, а Сърбия допусна загуба с 1:2 от Австралия в последните мачове от Група "D".

Така Германия завърши на върха с 6 точки, а на второто място останаха ганайците с 4, колкото имат и "кенгурата". Африканският тим обаче е с по-добра голова разлика и заедно с Германия продължава в следващата фаза. Сърбия пък отпадна, въпреки победата преди дни над немците с 1:0. Западните ни съседи останаха на четвъртото място в групата с 3 точки. Сърбия се нуждаеше от още един гол във вратата на Австралия, за да се класира на 1/8-финалите. Можеше да го вкара Марко Пантелич, но в 92-ата минута нападателят на Аякс пропиля отлична възможност да го стори и да прати сърбите в следващата фаза.

На стадион "Сокър Сити" в Йоханесбург германците показаха, че на всяка цена гонят трите точки, докато ганайците очевидно се примиряваха със загубата. Единственото попадение в мача падна в 60-ата минута, а негов автор стана Месут Йозил. Халфът на Вердер изпрати неспасяемо топката към вратата на Гана със силен диагонален изстрел от дъгата на наказателното поле, Ричард Кингсън не успя да реагира и му се наложи да я вади от мрежата си.

Любопитното бе, че в този мач един срещу друг се изправиха двама братя - Кевин Боатенг за Гана и Джером Боатенг за Германия. За Бундестима не игра наказания Мирослав Клозе, а мястото му в титулярния състав зае Какау. Ганайците и днес бяха водени от звездата си Асамоа Гиян. Нападателят на Рен реализира две дузпи в мачовете със Сърбия (1:0) и Австралия (1:1), успявайки да донесе четирите точки за тима, воден от Милован Райевац.

Положенията не липсваха и пред двете врати. В 3-ата минута Какау обстрелва Ричард Кингсън, но неуспешно. В 7-ата Кевин Принс Боатенг опита извеждащо подаване към Асамоа Гиян, вратарят на Бундестима Мануел Нойер внимаваше, излезе и улови топката. Малко след това бранител на Гана можеше да си вкара автогол. Лукас Подолски центрира остро отляво, топката се отклони в крака на Джонатан Менса и без малко да влезе във вратата, но Кингсън се намеси и спаси.

В 25-ата минута Месут Йозил се озова очи в очи срещу Кингсън, но би право в тялото му. В ответната атака Филип Лам изчисти топката от голлинията, след като Асамоа Гиян я засече с глава след центриране от корнер. До почивката футболистите на двата отбора действаха по-предпазливо, а съдията Карлос Симон от Бразилия показа жълти картони на Андре Айю и Томас Мюлер, които бяха единствените за целия мач, декорирани в жълто.

В началото на второто полувреме треньорите Йоахим Льов и Милован Райевац не предприеха смени. В 50-ата минута ганайците направиха уникален пропуск. Квадво Асамоа не успя да открие резултата, след като се озова сам срещу вратаря Нойер, но не успя да го преодолее. Стигна се до 60-ата минута, когато Йозил прониза Кингсън със силен диагонален изстрел от дъгата на наказателното поле.

След полученото попадение ганайците логично се втурнаха да атакуват. В 63-ата минута Нойер сгреши, като не успя да улови топката след центриране, изпусна я, но Филип Лам отново бе безупречен, поправяйки грешката му. До края на мача и двамата треньори извършиха по трите позволени смени, но и появилите се в игра футболисти не помогнаха на отборите си. Така загубата с 0:1 от Германия се оказа донякъде сладка за Гана, като и двата отбора продължават на 1/8-финалите. Африканците ще имат значително по-леката задача в събота, когато съперник ще им бъде САЩ, докато селекцията на Льов ще трябва да се справи с Англия, ако иска да стигне 1/4-финал.



Австралия - Сърбия 2:1

 ГАНА- ГЕРМАНИЯ 0:1

0:1 Месут Йозил (60)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/graphics/flags/large/gh-lgflag.gif
ГАНА: 22.Ричард Кингсън, 4.Джон Пенцил, 5.Джон Менса, 2.Ханс Сарпей, 23.Кевин Боатенг, 6.Антъни Анан, 21.Квадво Асамоа, 13.Андре Айю (90+2-18.Доминик Адия), 8.Джонатан Менса, 12.Принс Тагое (64-11.Съли Мунтари), 3.Асамоа Гиян (81-14.Матю Амоа)


germany.jpg
ГЕРМАНИЯ: 1.Мануел Нойер, 3.Арне Фридрих, 17.Пер Мертезакер, 16.Филип Лам, 20.Джером Боатенг (75-2.Марсел Янсен), 6.Сами Хедира, 7.Бастиан Швайнщайгер (81-Тони Кроос), 8.Месут Йозил, 13.Томас Мюлер (70-15.Пьотър Троховски), 10.Лукас Подолски, 19.Какау


Йоханесбург,
"Сокър Сити" - 83 391 зрители
Съдия: Карлос Симон (Бразилия) 
Жълти картони: Андре Айю (Гана); Томас Мюлер (Германия)
 

Гана Витрина на мача Германия
 17 Удари към вратата  13
12 Неточни удари  7
5 Точни удари  6
11  Извършени нарушения  5
Засади  4
Корнери  7
Жълти картони  1
Червени картони  1
46% Притежание на топката 54%
 

Сърбия пропиля отлична възможност да се класира на 1/8-финалите в ЮАР, след като загуби с 1:2 от Австралия. Западните ни съседи се нуждаеха само от още един гол във вратата на "кенгурата", за да продължат напред, при положение, че Германия побеждаваше с 1:0 Гана. Но попадението така и не падна и в крайна сметка селекцията на Радомир Антич завърши на последното място в Група "D".

Сърбия надиграваше Австралия на стадион "Мбомбела" в Нелспруит, но противно на логиката първите две попадения паднаха именно в тяхната врата. Звездата на "кенгурата" Тим Кейхил откри резултата в 69-ата минута, засичайки с глава центрираната топка и пращайки я в далечния ъгъл на вратата, пазена от Владимир Стойкович. При ситуацията сгреши Неманя Видич, който не успя да се противопостави на Кейхил и го остави да нанесе удар. В 73-ата минута резервата Брет Холман нанесе силен изстрел от близо 30 метра и прати за втори път топката в мрежата на сърбите. Появилият се на смяна Марко Пантелич върна едно попадение в 84-ата минута. Нападателят на Аякс вкара от непосредствена близост, след като Марк Шварцер не успя да избие добре изстрел на Зоран Тошич от далечна дистанция, топката попадна в Пантелич, който без проблеми се разписа. В 92-ата минута обаче Пантелич се превърна в грешник за Сърбия. Западните ни съседи се нуждаеха от гол, за да се класират в следващата фаза, измествайки Гана от второто място, но деветката би над вратата, след като се озова сам срещу Шварцер.

Сърбите със сигурност съжаляват за пропуснатия шанс. Две техни попадения не бяха зачетени заради засади. Първо на Милош Красич в 38-ата минута, а в 85-ата на Марко Пантелич. За Австралия това е едва втора победа на световни първенства.

АВСТРАЛИЯ - СЪРБИЯ 2:1
1:0 Тим Кейхил (69), 2:0 Брет Холман (73), 2:1 Марко Пантелич (84)


http://www.nautica.pl/divingspots/australia/img/Australia_Flag.png
АВСТРАЛИЯ: 1.Марк Шварцер, 8.Люк Уилкшир (82-19.Ричард Гарсия), 6.Микаел Бишъмп, 2.Лукас Нийл, 23.Марк Брешано (66-11.Скот Чипърфийлд), 7.Брет Емертън, 4.Тим Кейхил, 5.Джейсън Кулина, 16.Карл Валери (66-14.Брет Холман), 9.Джошуа Кенеди


serbia.jpg
СЪРБИЯ: 1.Владимир Стойкович, 6.Бранислав Иванович, 5.Неманя Видич, 13.Александър Лукович, 16.Иван Обрадович, 17.Милош Красич (62-7.Зоран Тошич), 10.Деян Станкович, 22.Здравко Кузманович (77-8.Данко Лазович), 14.Милан Йованович, 18.Милош Нинкович, 15.Никола Жигич (67-9.Марко Пантелич)


Нелспруит, "Мбомбела" - 37 836 зрители
Съдия: Хорхе Ларионда (Уругвай)
Жълти картони: Микаел Бишъмп, Люк Уилкшир, Брет Емертън (Австралия); Александър Лукович, Милош Нинкович (Сърбия)
 
Австралия Витрина на мача Сърбия
 17 Удари към вратата  23
10 Неточни удари  17
Точни удари  6
25  Извършени нарушения 10
Засади  7
Корнери  6
Жълти картони  2
Червени картони  0
46% Притежание на топката 54%
ГРУПА "D" - ГЕРМАНИЯ, АВСТРАЛИЯ, СЪРБИЯ, ГАНА
Дата/час Място Стадион Среща
13 юни, 17:00 Претория "Лофтъс Версфелд" СЪРБИЯ - ГАНА 0:1
13 юни, 21:30 Дърбан "Мойсес Мабида" ГЕРМАНИЯ - АВСТРАЛИЯ 4:0
18 юни, 14:30 Порт Елизабет "Нелсон Мандела"  ГЕРМАНИЯ - СЪРБИЯ 0:1
19 юни, 17:00 Рустенбург "Роял Бафокенг" ГАНА - АВСТРАЛИЯ 1:1
23 юни, 21:30 Нелспруит "Мбомбела" АВСТРАЛИЯ - СЪРБИЯ 2:1
23 юни, 21:30 Йоханесбург "Сокър Сити"  ГАНА - ГЕРМАНИЯ 0:1

ГРУПА "D" - КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

Отбор Мачове Победи Равни Загуби Г.Р.
Точки
1. GER.jpg Германия 3 2 0 1 5:1 6
2. GHA.jpg Гана 3 1 1 1 2:2 4
3. AUS.jpg Австралия 3 1 1 1 3:6 4
4. SRB.jpg Сърбия
3 1 0 2 2:3
3
 НАЙ-ВАЖНОТО ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - ЮАР 2010
 


Сходни връзки

Германия - Англия още на 1/8-финал, Гана напред за сметка на Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди