изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:25 EEST
НАД ТРИ ПЪТИ ПО-НИСКА ТРЯБВА ДА Е КОНЦЕСИЯТА НА АЛБЕНА    
Туризъм Концесионната такса, която „Албена” АД плаща за плажа на курорта е несправедлива, тъй като черпенето на блага е по-малко от това, което е договорено, каза пред журналисти финансовият директор на „Албена” АД Ивелина Грозева. Дружеството сега плаща по 1,7 млн. лева годишно.

За сравнение от всички отдадени на концесия плажове годишно в държавния бюджет постъпват общо 8 милиона лева. Освен това, концесионната такса се увеличава с темпа на инфлация. В същото време в условията на икономическа криза, туристическият бизнес върви надолу. Затова от курорта настояват да се промени методиката за изчисление на годишните концесионни възнаграждения по договорите за концесия на морските плажове. Според, Иван Калинков, член на Съвета на директорите, таксата за плажа на Албена трябва да е не повече от половин милион лева годишно. Това, че концесията на плажовете е висока, показва и тенденцията голяма част от пясъчните ивици да останат неохраняеми. Според мениджърския екип на Албена, трябва да има коригиращ показател за вложените средства.
 


Сходни връзки

НАД ТРИ ПЪТИ ПО-НИСКА ТРЯБВА ДА Е КОНЦЕСИЯТА НА АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди