изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:21 EEST
РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!    
ЗдравеВ РИОКОЗ-Добрич е получен сигнал от “ВиК” ЕООД за възникнал инцидент-замътване на водата във водопроводната мрежа на град Добрич на 23.06.2010 г. около 21.30 часа. Това съобщиха от здравната инспекция в извънреден бюлетин до медиите.


Установено е постъпване на повърхностни води  вследствие на падналите валежи от дъжд в 3 броя сондажни кладенци- 1,  2 и  9 към  ПС Приморци. Същите веднага  са спрени от експлоатация. На 24.06.2010 г. сутринта от страна на “ВиК” ЕООД са предприети мерки за  промиване на водопродната мрежа -изпускане на замътената вода от пожарните хидранти по водопроводната мрежа на град Добрич. Взети са проби вода за изследване по физико-химични и микробиологични показатели  от помпената станция, сондажни кладенци 2 и 4, ДС Стрелбище и от град Добрич. При анализиране на пробите във Изпитвателната лаборатория към “ ВиК” ЕООД, към момента е установено отклонение по показател мътност в пробата вода, взета от сондажен кладенец 2 към помпена станция Приморци, който е спрян от експлоатация. За останалите физико-химични и микробиологични  показатели няма  окончателни резултати.
Спрените водоизточници ще бъдат пуснати в експлоатация след като резултатите от изпитванията покажат съответствие с изискванията на Наредба №9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.
Извършена е и проверка от служител на РИОКОЗ-Добрич, съпроводена с пробонабиране на проби вода от помпена станция Приморци  и 5 пункта  в зона Добрич, град Добрич. В ход е анализиране на пробите води в Дирекция “Лабораторни изследвания” при РИОКОЗ-Добрич. В момента на проверката не е установена видима промяна в органолептичните качества на водата. Към 16.30 часа е установено отклонение по показател мътност само в 1 проба. За останалите показатели все още РИОКОЗ-Добрич няма резултати относно качеството на водата, подавана във водопроводната мрежа на град Добрич.
Препоръчваме на населението в да използва за питейни цели бутилирана вода, както и  преварена  вода за битови нужди.
При получаване на резултатите от изследваните проби води, допълнително ще информираме населението за съответствието им с изискванията на Наредба №9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.


 


Сходни връзки

РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА! | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-24 @ 21:13 EEST
След като не става за пиене намалете и цената и да минава за канална,Тя
поначало е била винаги негодна за пиене

РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-24 @ 21:46 EEST
много ни беше кална водата снощи ужас порцелана стана черен
РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-24 @ 21:50 EEST
То само снощи да беше-добре
РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 07:58 EEST

РИОКОЗ трябва да глобява всеки ден ВиК за лошата питейна вода, а не да ни дава съвет да пием бутилирана вода. Такова изказване има корпоративни интереси - реклама в полза на производителите на бутилирана вода. Ние си плащаме за чиста питейна вода и трябва да си я получаваме. В противен случай трябва да ни доставят т. нар. вода за промишлени нужди, както се прави в европейските държави.

РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 09:05 EEST
направете я 5 лева за кубик кално-питейна вода, вашта ........
РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 10:53 EEST

Тази сутрин по радиото слушах че господин управителя на ВИК казал че водата освен цвета друго нищо и няма.Бих искал тоя господин да вземе да пие от тази вода и тогава да се исказва.Тя не ставаше за къпане а камо ли за пиене ако ще плащаме за такава вода ще чакаме да завали дъжд че да се поискъпем в локвите бе господинчо.Трябва целия град да не си плащат сметките че тогава да видим какво ще стане

РИОКОЗ: ПИЙТЕ БУТИЛИРАНА ВОДА!
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 12:47 EEST

какво пишв в договора за доставка на вода от страна на ВИК Добрич?

сега е редно да не плащаме за водата защото не е с нужните качества -питейни!!!

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди