изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:56 EEST
Георги Кадиев - кандидат на БСП за кмет на София    
Политика

11-ата конференция на БСП-София издигна като кандидат-кмет за местните избори през есента на 2011 година отново Георги Кадиев. Кадиев беше кандидатът на социалистите на частичните избори миналата година и тогава загуби от претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.



127 от общо 215 регистрирали се делегати подкрепиха единствената номинация - неговата, предаде БТА. Един от присъстващите  беше "против", а петима гласуваха "въздържал се". Един от тях беше самият Кадиев, който пред журналисти обясни, че се е въздържал от гласуване, защото не иска неговият вот да утвърди кандидатурата, а останалите делегати да определят посоката на гласуване.

Той потвърди, че е готов пак да се впусне в кметската надпревара за София отново, както и да участва в лидерска битка в БСП, ако на конгреса през октомври има избор на нов председател.
"БСП няма никакъв шанс да спечели местните избори не само в София, но и в много други градове, ако разчита само на твърд електорат", заяви по-рано днес Кадиев пред телевизия PRO.BG.
Той неведнъж е казвал, че БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ.

Номинацията му обаче раздвои участниците във форума. Според Янаки Стоилов кандидатура за кмет не е обсъждана на районните конференции на БСП, предаде БГНЕС.
Имаше предложение за кандидат-кмет да бъде издигната Корнелия Нинова, но тя си направи самоотвод.

"За 1 година България се превърна в държава-мошеник, която крие от Европа статистически данни и ще бъде проверявана", каза междувременно Румен Овчаров пред делегатите на конференцията.
Той отбеляза, че след 28 дни ще "честваме” 1 година от управлението на ГЕРБ и е убеден, че дотогава нищо различно няма да се случи.
"За 1 година от управлението на правителството на Бойко Борисов България се  превърна в държава на дефицитите, убиваща собственоръчно бизнеса, държава, която успешно е дестабилизирала и пенсионната, и здравната система. С популизъм, полицейщина и рекет се гонят чуждите инвеститори", каза още бившият министър.
По думите му десетки хора са в арестите без съд и присъда, а законите се променят така, че са в услуга на управляващите. Единственият извод, според него, който може да се направи за управлението на ГЕРБ, е катастрофа. Овчаров смята, че това е катастрофа, която никога не е ставала толкова бързо за 20 години преход.

Той обаче призна, че въпреки това рейтингите на лидерите на ГЕРБ остават високи, а доверието към БСП не се повишава. Овчаров заяви, че най-тежката криза, пред която е поставена партията, продължава.
"Единственият ни шанс е промяната, нужна ни е истината”, заяви председателят на БСП-София, който смята, че правилната стъпка е към младите социалисти. Той обаче заяви, че някои критики срещу сегашния председател на партията Сергей Станишев са неоснователни.
dir.bg

 


Сходни връзки

Георги Кадиев - кандидат на БСП за кмет на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди