изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:29 EEST
Цонко Цонев: Джулая е пиршество на свободния дух    
Интервюта Усещането трябва да се преживее, не може да се опише. Човек трябва да го почувства и преосмисли, да мине през сърцето и разума му, твърди кметът на Каварна

Г-н Цонев, какво да очакваме от тазгодишния празник Джулай?

Хубави изпълнения, купон и безаварийно протичане на празника, за да няма никакви проблеми. В 04.00 часа на Камен бряг започват изпълненията на група "Гранулом", на изгрев слънце Б.Т.Р. и група „Силует". Очаквам поне 5-6 хиляди души минимум.

Какво в днешно време събира хората в първата юлска утрин?

В Камен бряг ги събира вече традицията, това, че мястото е диво, приятно, точно за  Джулая, точно за такъв празник. Сякаш това място е измислено, за да се празнува такъв тип празник. Самият Джулай съвпада с природата и с всичко, което се намира на Камен бряг.

Какво е усещането да посрещнеш изгрева на брега на морето?

Усещането да посрещнеш изгрева с Джон Лоутън вокалиста на "Urian Heep", който изпълнява в оригинал песента, е много хубаво. Това е нещо, което трябва да се преживее, няма как да се опише. Човек трябва да е там да го почувства и преосмисли, да мине през сърцето и разума му.

Празникът вече определено не е протест на хипитата от 80-те години, какво е вашето обяснение, днес стремеж към какво е юлският изгрев?

В България той вече е един вид еднодневен "Уудсток", който се разпространява като хубав пожар в цялата страна. Както виждате, вече се празнува и в Търново, и в Перник и на много други места. Празникът не е свързан толкова много с някакъв вид протест, колкото със свободата като начин на живот, рока като музиката на свободата и нещо като пиршество на свободния български дух. Така се е трансформирал сега празникът, а не като тих протест срещу тоталитаризма.

Каварна готова ли е да посрещне гостите за Джулая, пък и въобще за сезона?

Да, да. Всички места в хотелите за днес и утре са запълнени. Всичко е резервирано вече и за Каварна рок фест след 20 юли. Така че туристическият интерес е налице. Сезонът като цяло е по-слаб, някъде между 5 и 10% дори може би има до 15% спад на туристи, което е нормално при наличието на световно футболно първенство. Надяваме се след 15 юли да се възстанови туристическият поток.

Интервю на Росица Ангелова /  http://www.cross-bg.net

ДЖОН ЛОУТЪН ОТНОВО СЕ ВКЛЮЧВА В КУПОНА ЗА ДЖУЛАЯ

МОТО КЛУБ „ОРЛИТЕ” ЩЕ ПОСРЕЩА ДЖУЛАЯ

КАВАРНА МОНТИРА ЕКОЛАМПИ НА КАМЕН БРЯГ

Младеж падна от Камен бряг, посрещайки изгрева

МИНИСТЪР ПЕЕ НА ДЖУЛАЯ НА КАМЕН БРЯГ?

Животът ни е като в Smoke on the water

КАМЕН БРЯГ СЪБРА 6 000 ФЕНОВЕ НА „ДЖУЛАЙ МОРНИНГ”. СПЕЦИАЛНО ЗА ЦОНКО ЦОНЕВ ДЖОН ЛОУТЪН ИЗПЯ „СИМПАТИ”

БАЩАТА НА "ДЖУЛАЙ МОРНИНГ" ОЧАРОВАН ОТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРВЕНО ВИНО

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Джулая е пиршество на свободния дух | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди