изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:07 EEST
ОТ ДНЕС ТОКЪТ С НОВА ЦЕНА    
Новини"Е.ОН": "Ние предложихме на правителството замразяване на цените"

Както вече стана ясно, от днес, според решение на ДКЕВР, цените на електроенергията са по-високи. В решението на комисията, което е изнесено на сайта й е записано, че битовите абонати, които имат електромер с две скали вече заплащат за дневна енергия по 0.08698 лв./кВтч, а нощната по 0.02747 лв./кВтч. Електромерите с една скала ще се таксуват на тарифа от 0.08698 лв./кВтч.
В тази връзка от "Е.ОН" в нарочно разпространено съобщение до медиите, компанията заявява, че не всички възможности за подкрепа на хората и бизнеса във времена на криза са използвани. Енергоразпределителното дружество добавя, че подкрепя желанието на правителството да облекчи разходите за енергия на бизнеса и домакинствата и именно затова няма обяснение защо направеното от фирмата предложение за замразяване на цената не е разгледано. "Ние предложихме на правителството, като антикризисна мярка, временно замразяване на цените на електроенергията. Това би помогнало на бизнеса и хората да преминат този труден период малко по-леко. Единственото условие, което имахме, беше това замразяване да се приложи за всички компании по веригата производител - пренос - разпределение и особено държавната компания НЕК, за да има реален положителен ефект за крайния потребител. За съжаление до този момент не сме получили никакъв отговор на нашето предложение, а решението за увеличение на цената, заради проблемите на НЕК, е вече факт." - е заявил Гюнтер Шуберт, председател на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД.
От компанията са категорични, че това не е първото им предложение. Още в началото на януари т.г. "Е.ОН България" повдигна въпроса за въвеждане на социална тарифа за икономически най-уязвимите хора в страната и продължава да поставя въпроса за липсата на атрактивност на пестенето на енергия. Заради решеното увеличение на цените средно с 1.86 % за крайните потребители, компанията изразява съжаление, че не е използвана възможността за замразяване на цените в полза на хората. От дружеството са категорични, че няма да получат никакви пари от новите цените, а и ще трябва да заплаща допълнителни средства на държавната НЕК, които няма да могат да бъдат използвани за инвестиции в мрежата.
 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС ТОКЪТ С НОВА ЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди