изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:16 EEST
Стачка ”откъсва” Гърция    
По света Гърция отново ще е блокирана от обща стачка. Днес парламентът на страната гласува закона за пенсионната реформа. Промените в Закона за социално осигурявяне се отразяват върху условията за пенсиониране и водят до значително намаляване на пенсиите, предаде БНР.

В продължение на 24 часа се прекратяват полетите към София. Спират и влаковете, които пътуват по линията Атина-Солун-София и обратно. Спират всички видове транспорт. Отменят се полетите към всички гръцки летища, пристанищата остават затворени, автобусите и влаковете няма да се движат. Митничарите и полицаите от граничните пунктове обявиха, че се присъединяват към протестите.

Затворени ще останат ведомствата, банките, а болниците ще приемат само спешни случаи, след като и лекарите участват в стачката.

Стачката се организира от двете най-големи синдикални централи в Гърция - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ), предаде БТА. Това ще бъде шестата обща стачка тази година срещу правителствените мерки за икономии. Последната стачка също бе предизвикана от плановете на социалистическото правителство да реформира пенсионната система в страната и трудовия закон като част от усилията за заздравяване на публичните финанси.

Гърция предвижда увеличаване от 60 на 65 години на възрастта на пенсиониране на жените, с което тя се изравнява с тази на мъжете. Предлага се и увеличаване от 35-37 на 40 години на осигурителния стаж за получаване на пълна пенсия.

 


Сходни връзки

Стачка ”откъсва” Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди