изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:44 EEST
Часове след "Златарите": Брутален въоръжен грабеж на бижутерийница в Пловдив    
Новини
Маскирана банда окраде над 8 кила от скъпоценния метал, МВР окупира града. Пловдивската полиция е на крак. Броени часове, след като вътрешният министър Цветан Цветанов се похвали с акция "Златарите", престъпна банда се подигра с МВР, извършвайки брутален обир на бижутерийски магазин в града на тепетата.


Посред бял ден - в ранния следобед, няколко маскирани мъже нахлули в капанчето, което се намира в периферията на ромската Аджисан махала, на гърба на Стария град. Екипирани с цяла артилерия огнестрелни оръжия, те принудили младия продавач - син на собственика, да легне по корем, след което изпразнили магазина в рамките на няколко минути и изчезнали. "Единият ми насочи пистолет в главата и извика “Лягай на земята!”. Аз изобщо не успях да реагирам, не можах да натисна паник бутона. Дори не успях да ги преброя", обясни пребледнелият Амза Смаилов. Обирът е добре планиран, тъй като засега не сме открили никакви очевидци, коментираха пристигналите на място криминалисти.

Според собственика липсват поне 8 килограма злато.

Докато униформените ограждали с полицейски ленти района на престъплението, постъпил сигнал, че недалеч от ограбения магазин гори джип. Изпратените служители на МВР открили черно возило, отговарящо на описанието на продавача от бижутерийницата. Първоначалната версия е, че бандитите са се предвижвали с въпросната машината по време на обира. По-късно я подпалили, за да се подсигурят срещу евентуалното оставяне на биологични следи, след което се прехвърлили в друго превозно средство.

МВР реагира моментално и отцепи не само района около бижутерийния магазин, а и входно-изходните артерии на Пловдив. /БЛИЦ

Спипаха и полицай в спецакция “Златарите”
 
Полицейски служител е задържан в рамките на операция "Златарите", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Акцията се провежда кв. "Фондови жилища" в София.

Арестувани са извършителите на грабеж на златарско ателие в жк "Люлин", извършен на 18 април. Тогава в района на Кооперативния пазар трима въоръжени и маскирани мъже задигнаха около 3 килограма злато.

Мъжете влезли в ателието, заплашили продавачката с оръжие, след което счупили стъклените витрини и взели изложените на тях накити.

Разследващите установили, че обирът е извършен от лица с прякори Човката и Питбула, с регистрации в полицията за грабежи и хулиганство.

Питбула, който е от Ботевград, има двугодишна присъда за грабеж, но още преди присъдата му да влезе в сила, ударил златарското ателие.

В групата е участвал и полицай от столичното 9-о РПУ. Цветанов каза, че служителят е бил подал рапорт за напускане, но срещу него има дисциплинарно производство, започнало преди това за криминални прояви.

Повдигнато е обвинение и на четвърти участник – 28-годишен мъж от София, който не е криминално проявен.

Установено е, че той е транспортирал обирджиите.

/БЛИЦ


 
 


Сходни връзки

Часове след "Златарите": Брутален въоръжен грабеж на бижутерийница в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди