изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:59 EEST
РЗС твърди, че Лъчезар Иванов е отстранен заради разработки в ДАНС, Цветанов отрича    
Политика

От РЗС обявиха в петък, че Лъчезар Иванов е отстранен от ръководните постове заради две разработки в ДАНС срещу него. “РЗС има достоверна информация, че отстраняването на Лъчезар Иванов е разиграно само като пиеса, като фарс за пред обществото”, заяви лидерът на РЗС Яне Янев.



“Разработките са от повече от половин година и са свързани с далавери, които са осъществявани заедно с предишния министър на здравеопазването. Далаверите са свързани с фармацевтичната индустрия и покровителстване на определени групировки, които са източвали ДДС”, каза Янев.

Малко по-късно обаче министърът на вътрешните работи отрече тази информация. “Няма нищо от това, което ме питате като истина”, каза Цветанов. “Има конфиденциалност във всичко, което правят правоохранителните органи, но подобна информация аз поне нямам. Така че, ако Яне Янев има, той може би говори за източниците, които са били в негово обкръжение в минал период от време”, добави вътрешният министър.

По адрес на Янев министърът коментира още: “Той нали не идва на работа. Да не би да е бил на работа? Не знам днес по какъв повод е бил на работа. Може би, за да ви каже тази новина. Не бих искал да коментирам всяко едно изказване, което прави Яне Янев”.

Междувременно председателят на парламента Цецка Цачева съобщи, че Лъчезар Иванов я е уведомил в телефонен разговор за намерението си да подаде оставка и като председател на здравната комисия.

Тя каза, че следващата сряда ще стане ясно кой ще заеме поста заместник-председател на Народното събрание, след като тази седмица Лъчезар Иванов се оттегли от поста заради ходатайството за свой приятел митничар и упражнения натиск върху журналист.

Преди два дни Иванов обяви, че се оттегля от зам.-председателския пост в парламента и от шефското място в софийската организация на ГЕРБ, но не уточни дали ще сдаде и ръководния пост в здравната комисия. По-късно обаче съмненията бяха разсеяни, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че е говорил с Иванов и му е казал да си подаде оставката от всички заемани от него длъжности. До края на работния ден в четвъртък обаче Иванов не беше депозирал оставката си като председател на здравната комисия.

Иванов остава депутат и няма да бъде изключен от партията, тъй като по думите на премира от действията му не са настъпили вредни последствия за партията. http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

РЗС твърди, че Лъчезар Иванов е отстранен заради разработки в ДАНС, Цветанов отрича | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди