изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:35 EEST
„БЪДЕТЕ ХОРА, А НЕ ЗВЕРОВЕ”    
НовиниТози призив бе издигнат на бдение, което призова за ненасилие над животни

Въпреки дъжда, около 30 добричлии запалиха свещ в петък вечерта пред централна поща, обединени от призива „Не на насилието”. Те издигнаха плакати, на които пишеше: „Бъдете хора, а не зверове”, „Спрете насилието над животни”, „Да се обединим против жестокостта”.
Бдението в Добрич бе част от националната проява под мотото „Не на насилието”. То събра хора от различни възрасти, които не искат да са безучастни към пребиването и убиването на животни. Целта му бе да се подсетят управляващите, че поправките в Наказателния кодекс, с които се криминализира насилието над животни, не бива да се отлагат, коментира Мария Великова от Българо-германското дружество за защита на животните.  Тя заяви, че „държавата е абдикирала от проблема с бездомните кучета”. Внимание на проблема се обръща само тогава, когато има нахапан човек или когато има осакатено животно. През останалото време контрол няма, коментира М. Великова. Според нея, трябва да има масова кастрация и висок данък за собствениците на четириногите. В противен случай, до две години уличните кучета почти няма да се срещат и ще бъдат като атракция.
М. Великова предлага данъкът за домашно куче, което не е кастрирано, да е, например, 200 лева, за да може четириногите да бъдат гледани само от хора, които могат да си го позволят. От налога могат да бъдат освободени само кучетата-водачи и служебните кучета.
 


Сходни връзки

„БЪДЕТЕ ХОРА, А НЕ ЗВЕРОВЕ” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
„БЪДЕТЕ ХОРА, А НЕ ЗВЕРОВЕ”
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 18:53 EEST
Тия работи с призиви не стават. Който си е възпитан като хищник, агне от него не става. Оня горе дето раздава прошки и възмездия си знае работата обаче.  

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди