изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:20 EEST
В БАЛЧИК ПОГВАТ ХОТЕЛИЕРИТЕ    
НовиниЩе се проверява и законността на сергиите, предупреди кметът Николай Ангелов

Общинската комисия за защита на потребителите в Балчик от днес ще започне масови проверки на туристически обекти, за да се установи дали те крият обороти и не отчитат реалната заетост. Това съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов. Според него, този туристически сезон за Балчик няма да е по-лош от миналогодишния.
В момента в Балчик почиват предимно румънци и българи, има и много поляци и французи.
Той посочи, че още от юни се отчита огромен спад на приходите в общинската хазна от туристическа такса. Тя е в размер на 0,50 до 2 лева в зависимост от категорията на мястото на настаняване. Според кмета, хотелиерите и собственици на почивни бази некоректно попълват дневниците за заетост и по този начин укриват реалната заетост, за да спестят плащането на туристическите такси.
Кметът счита, че реалната заетост на туристическата база в Балчик е много по-голяма от тази, която хотелиерите отчитат. „В града има оживление. На почти всички тераси има хавлия или плажни артикули, което дава основание да се мисли, че има повече туристи, отколкото се отчита”, каза Н. Ангелов.
Освен хотелите и местата за настаняване, инспекторите ще проверяват и незаконните сергии. Двайсетина от тях не са платили наем на общината и ще бъдат санкционирани, предупреди градоначалникът. Според него, има и случаи, в които търговците са се настанили на забранени места.
 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ПОГВАТ ХОТЕЛИЕРИТЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В БАЛЧИК ПОГВАТ ХОТЕЛИЕРИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-07-15 @ 22:10 EEST
Кмета на Балчик  няма представа какво става в града ! В повечето време е в чужбина , живее на 6 км от Балчик, или не е в състояние да разсъждава трезво ! " Сезона не е по-лош от миналогодишния" - трябва да си малоумен за да го твърдиш ако си жител на града. В момента , по потока хора не можеш да разбереш юли месец ли е или октомври. Като прибавим и валежите и лошото време, картинката е отчайваща. Малкото туристи които успеят да се доберат до централната част на града или Двореца , минавайки през лабиринтите от разкопаните улици , дупките и калта ,заминават от рекламирания иначе като "прекрасен " наш град. Обаче през погледа на Кмета всичко е розово, нищо че хотелите са наполовина заети и заведенията са празни, а магазините отчитат обороти отпреди 15 години......... Важното е Кмета да е добре ! Може би  и  в тая насока действат и общинските служители  по  негова заповед- на всеки обект най-малко по един акт ! Дано това напълни изтънелия общински бюджет, за да има пари за екскурзии на съветниците и банкети на Гофл игрището!
В БАЛЧИК ПОГВАТ ХОТЕЛИЕРИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-07-15 @ 22:19 EEST
Забранено ли е Балчиклии да ходят на море , да ползват хавлии и след това да ги сушат на терасите си ? Да няма някоя нова недоогледана общинска наредба ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди