изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:16 EEST
И кметът на Хамбург напуска Меркел    
По света

За 10 месеца канцлерката Меркел с желание или не, с или без лично участие трябваше да се сбогува с шест министър-председатели на провинции и с федералния президент



Кметът на Хамбург Оле фон Бойст, който е и министър-председател на провинция Хамбург, подаде оставка.

Той е шестият провинциален премиер от Християндемократическата партия (ХДС) на германската канцлерка Ангела Меркел, който подава оставка през последните 10 месеца.

Петдесет и пет годишният Фон Бойс се оттегля, след като в продължение на девет години управляваше Хамбург, втория по големина в Германия след Берлин, един от най-богатите градове в Европа.

Оставката му е удар за канцлерката и за десноцентристката управляваща коалиция. Заради липсата на напредък във финансовите и икономическите реформи, популярността на Меркел и на нейното правителство се стопиха след изборите през 2009 г., посочва Ройтерс.

Фон Бойст обяви, че оставката му влиза в сила от 25 август и уточни, че се оттегля рано, за да има възможност приемникът му да се утвърди на поста преди изборите в града-провинция през 2012 г.

Всяко нещо с времето си, каза той в предавана по телевизията пресконференция и обясни, че е информирал Меркел и тя се е отнесла с разбиране.
"И вдясно и вляво от председателката на ХДС креслата опустяват. Водачката на партията остава все по-самотна", пише днес в. „Файненшъл таймс Дойчланд" (ftd.de)

За 10 месеца Меркел с желание или не, с или без лично участие трябваше да се сбогува с шест министър-председатели на провинции и с федералния президент.

Петимата предишни бяха Дитер Алтхаус (Тюрингия), Гюнтер Йотингер (Баден-Вюртенберг), който стана европрейски комисар за енергетиката, Роланд Кох (Есен), Юрген Рютигерс (Северен Рейн-Вестфалия), Кристиян Вулф  (Долна Саксония), който бе избран за държавен глава на мястото на оттеглилия се Хорст Кьолер. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

И кметът на Хамбург напуска Меркел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди