изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:02 EEST
СЪДИЯ ГОСТУВА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ    
Ред и сигурностСтатутът на неправителствените организации и работата на съда за наказване на престъпността, бяха сред дискутираните теми при гостуването на съдия Весела Гълъбова от Добричкият окръжен съд на Териториалната съюзна организация на слепите в Добрич.

Срещата е била по покана на председателя на организацията Паунка Пеева. „Защо има толкова пуснати бандити”, „възможно ли е да се наказват хора за убито куче”, „как поръчители на некоректни кредотополучатели могат да търсят правата си”, са били част от поставените на срещата въпроси.
Съдия Гълъбова е обяснила реда за регистриране на сдружения и възможностите те да работят в полза на своите членове. Тя е посочила отговорностите на съда при преценка на представените от прокуратурата доказателства, както и, че никой не може да бъде осъден по предположение. Съдията е разяснил съкратеното съдебно следствие, което вече се прилага и за най-тежките престъпления и дава възможност  подсъдимият да получи бърза, но по-лека присъда. Представила е и новия институт на заповедното производство, който дава възможност на кредитни институции и мобилни оператори да събират просрочени вземания. Запознала е присъстващите с реда за водене на гражданско дело от поръчителите на банкови заеми, за да си върнат платените вместо некоректния платец пари.
Членовете на организацията са настояли съдът да сигнализира по-горните инстанции за недоволството им от засилената престъпност и леките наказания на осъдените.
 


Сходни връзки

СЪДИЯ ГОСТУВА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди