изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:18 EEST
ЮРИ ДОЙЧЕВ СТИГНА ДО ФИНАЛ ВЪВ ВТОРИЯ ТУРНИР НА ТЕНИС ЛИГА 2264    
Спорт

С участието на 64 тенисисти от България, Сърбия, Аржентина и Швеция  на кортовете на ТК "Плевен 90" в гр. Плевен се проведе вторият турнир от националната верига "Тенис Лига *2264". Дори убийствените жеги не успяха да попречат на ентусиазма и желанието на любителите на аристократичния спорт да покажат своите умения на мрежата.



Сред участниците имаше 9 добричлии. Най-успешно от тях се представи Юри Дойчев, който миналия месец триумфира като победител в първия турнир от веригата, проведен на кортовете на “Изида” в Добрич. След четири последователни победи в Плевен той стигна до финал в надпреварата при мъжете над 35 години. В мача за първото място Юри Дойчев отстъпи на аржентинеца Густаво Персиано с 2:0 сета.

Изключително успешно се представиха добричлии и при мъжете над 45 години. Светломир Станев стигна до полуфинал, в който загуби с 9:4 от бъдещия победител Габор Такач, а бившият областен управител Иван Иванов игра четвъртфинал. В състезанието взеха участие още няколко добричлии: Мартин Русев и Любомир Владов (до 35 г.), Ташко Ташев (+35), Сергей Владов (+55), Иванка Ганчева (до 40).

След много оспорвани битки и невероятни емоции шампиони станаха шведът Бьорн Педерсон (мъже до 35 години), аржентинецът Густаво Персиано (мъже, 35+), сърбинът Габор Такач (мъже, 45+) и Васко Симеонов (мъже, 55+). При жените титлите грабнаха сръбкинята Сандра Коцич (до 40 години) и Анелия Тенева (40+).

Това бе втори спечелен турнир за Габор Такач, който се утвърждава като лидер в националната ранглиста в неговата възрастова група. В останалите категории конкуренцията за първото място става все по-голяма, тъй като шампионите от турнира в Добрич не успяха да защитят титлите си на състезанието в Плевен, а освен това все по-голям брой участници се включват в Тенис лигата.

Турнирът в Плевен бе втори от календара на новосъздадената националната верига "Тенис Лига *2264", в която всеки желаещ има възможност да участва в своята възрастова група, стига да не е картотекиран като професионален тенисист през тази година. Всяко едно от състезанията е с награден фонд 1 800 лв. и носи точки за националната ранглиста.

До края на 2009 г. предстоят още три турнира в София и един в Хасково, като първият от тях ще се проведе на 24 юли на кортовете на ТК "Левски" в София.

 


Сходни връзки

ЮРИ ДОЙЧЕВ СТИГНА ДО ФИНАЛ ВЪВ ВТОРИЯ ТУРНИР НА ТЕНИС ЛИГА 2264 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди