изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:11 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани шест криминални престъпления.



            -На 19 юли 2010 г., в Първо РУП Добрич се тъжи 77 годишна гражданка от гр.Добрич, затова че неизвестно лице се обадило на стационарния й телефон и е съобщило, че сина й е катастрофирал и убил дете. Лицето е поискало сумата от 3000-4000 лв., за да освободи сина й от полицията. Тъжителката е предала парите на непознатото лице пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

            Отново апелираме към гражданите да не се доверяват на обаждания по телефона, преди да са извършили проверка дали действително техните близки са пострадали. При съмнения за измама, преди да предприемете някакви действия се обаждайте на тел.112 или в най-близките поделения на МВР.

 

            -След проведени оперативно –издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич са задържани П.П. на 28 години и Е.И. на 23 години. Същите, на 16 юли 2010 г., са извършили кражба на златни накити, велосипед, телевизор и други вещи от частен дом в кв.”Рилци”, гр.Добрич. В домовете на лицата са намерени и иззети част от вещите, обект на кражбата. Останалите вещи са намерени и иззети от трети лица и заложни къщи. Кражбата е извършена в съучастие с още две лица.

            При проведените процесуално-следствени действия е установено, че лицата са извършили още 2 кражби- през 2008 г. кражба на компютърна конфигурация от частен дом в кв.”Рилци” гр.Добрич и през 2009 г. кражба на климатик от с.Малка Смолница, общ.Добричка. 

            Задържани са за срок  от 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

            -След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Генерал Тошево са задържани М.М. на 20 години и К.С. на 18 години от с. Пчеларово, общ.Генерал Тошево. Същите, на 16 юли 2010 г., са извършили кражба на телевизор, микровълнова печка и др. покъщнина от частен дом в с.Пчеларово. При проведените процесуално-следствени действия са намерени откраднатите вещи и върнати на собственика.

            Лицата са криминално проявени, осъждани за кражби. Задържани са за срок от 24 часа. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

            През денонощието на територията на областта са възникнали 2 пътно -транспортни с материални щети.

             

            Възникнал е 1 пожар без щети.

 

 

20 юли 2010 г.                                      ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди