изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:49 EEST
АКТУАЛИЗИРАТ СТРОИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНАТА    
НовиниПредложение за актуализация на Програмата за капиталови разходи на общината в Добрич ще бъде внесена на предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в края на месеца.

Според вносителя арх. Пламен Ганчев, актуализацията се налага, поради редуцирания бюджет на общината с актуализацията на държавния бюджет, както и поради това, че е отпаднала необходимостта от някои от обектите, а е възникнала нужда от финансиране на други. Актуализацията е и заради получените конкретни стойности на част от обектите след тяхното изпълнение и окончателно завършване, или след проведените процедури за обществените поръчки. Предлага се да отпаднат от програмата средствата за закупуване на компактор, както и да се редуцира сумата за Приют за бездомни кучета, тъй като при проведените преговори бе достигната по-ниска цена. В същото време се предлага включване на нови обекти, за които е възникнала необходимост в хода на изпълнението на строителната програма.
В програмата ще се отрази намалението на целевата субсидия от държавния бюджет с 31 900 лв., което налага да се направи преразпределение на средствата по отделните обекти. Ще се намалят и заложените средства от приватизация със 120 000 лв., тъй като се отчита трайна тенденция на ограничаване приходите от раздържавяване на общинско имущество. В програмата се включват като капиталов разход и средства по инвестиционния проект за подобряване на градската среда, който бе одобрен от местния парламент, както и обекти по оперативни програми.
С предложената актуализация общият размер на средствата по Програмата за капиталови разходи за 2010 година нараства на 20 020 063 лв.
 


Сходни връзки

АКТУАЛИЗИРАТ СТРОИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.17 секунди