изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:24 EEST
Отчаяни майки: Вземете децата ни, за да живеят    
Общество Две самотни майки се отказват от болните си деца, за да ги спасят от смъртта. Месеци наред 26-годишните Ангелина и Разие чукат на всички възможни врати, за да получат помощ за страдащите от бъбречна недостатъчност момичета. Навсякъде обаче удрят на камък. В момента те живеят с по 260 лв. на месец. С тях трябва да осигурят храна, лечение и дом на децата си.


Четиригодишната Анабел има нужда и от нов бъбрек. Майка й обаче няма пари за генетично изследване и детето няма как да разчита на фонда за трансплантации. Ангелина и детето й карат на картофи, макарони и хляб в гарсониера под наем в "Люлин". Въпреки това приютяват Разие и 7-годишната Кадер. Малкото момиченце освен бъбречна недостатъчност има увредени краченца и не може да ходи.

Доскоро Разие е била неин личен асистент и е получавала по 130-140 лв. на месец. От юли обаче програмата спира и помощта е отрязана. Майка ми се разболя от рак и няма как да гледа Кадер, за да започна работа, а и никой шеф не търпи човек с болен в къщата, който често отсъства, казва Разие. Преди време детето останало дори без лекарства. В отчаянието си майка й се обърнала към селищата SOS. Оттам обаче й обяснили, че могат да му осигурят медикаменти само ако тя се откаже от него. И какво излиза, че трябва да изоставиш детето си, за да му помогнат ли, пита недоумяващо Разие.
Мария Чипилева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Отчаяни майки: Вземете децата ни, за да живеят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди