изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:24 EEST
ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ПРЕДСТАВЕНА В ДЕТСКИ ТВОРБИ    
КултураПървата българска държава е представена в изложба на възпитаниците на лятната Школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова към общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич.


Изложбата бе подредена вчера в книжарница-галерия "Арт Мания" и може да бъде видяна в продължение на седмица. Темата е продиктувана от магистърска теза на тема "Художественото наследство на Първата Българска държава", възложена на Жулиета Ташева от Добрич от доц. Благомир Папазов от ШУ "Епископ Константин Преславски". Студентката се обърнала към Олга Иванова и така било решено децата да творят по нея.
Пет са темите, по които са занимавани малките художници: "Мадарски конник", "Златното съкровище на Наги Сент Миклош", "Преславско златно съкровище", "Рисувани керамични плочки за стенна декорация" и "Декоративни елементи от керамични съдове от Плиска и Преслав". Използвани са различни техники - маслени бои, тънкописец, изстъргване. Работата по всяка тема е предхождана от теоретична част, децата учат за Първата  Българска държава в 3 и 4 клас, така допълниха знанията си, обясни Жулиета Ташева.
Освен по тази тема, малките творци моделираха бяла глина, изработиха релефна и обла скулптура, която след това оцветиха, разказа Олга Иванова. Част от изработените фигури ще бъдат изпечени в "Старият Добрич". Децата са украсили и различни съдове, предоставени им от архитектурния музей.
Новата учебна година за Детската школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова ще отвори врати на 1 октомври за осма година. Ще бъдат сформирани две групи, заниманията ще са всяка събота по четири часа. Записванията започват през септември при организаторите на ОМЦ "Захари Стоянов". НДТ
 


Сходни връзки

ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ПРЕДСТАВЕНА В ДЕТСКИ ТВОРБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди