изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:03 EEST
Авария остави без ток 6 курорта край Бургас    
Туризъм

Десетки хиляди туристи в курортите на север от Бургас са без ток от снощи заради голяма авария на далекопровод.  Това съобщиха за Дир.бг от компанията ЕVN. Счупен е 110-киловолтов далекопровод, намиращ се на територията на област Варна.



Без ток все още са бургаският квартал "Сарафово", село Ахелой, Каблешково, Поморие, Обзор, част от Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. От компанията увериха, че правят всичко възможно аварията да бъде отстранена колкото се може по-бързо. ЕVN Bulgaria е в постоянен контакт с местната власт и НЕК, а екипи на двете дружества работят съвместно от момента на възникване на аварията.

Снощи в 20:39 ч. изключват подстанции Слънчев бряг, Хоризонт, както и мобилните подстанции Приселци, Кошарица и Каблешково. След мобилизиране на екипите на EVN Bulgaria и НЕК с приоритет е подадено захранване към мина Черно Море за изваждане на 200 човека на повърхността на земята, останали блокирани в мината.

До окончателното отстранява на аварията и възстановяване на повредения стълб от страна на НЕК, се налага ограничителен режим за региона северно от Бургас по трасето на авариралия електропровод. Целта е да се предотврати разрастването на аварията предвид високото потребление в разгара на летния туристически сезон по Черноморието.

След спирането на тока снощи туристите са изпаднали в шок от тъмнината, съобщава frognews.bg. През първия един час в Поморие местното енергоснабдяване не е реагирало адекватно. На разтревожените обаждания от хотелиери дежурният отговор бил: „Още не знаем какво става, но ще оправим аварията до 22 часа.”
Единствено силният агрегат в центъра на града, осигуряващ светлина за блъскащите се колички, е работел. Соларните лампи се оказаха единственото спасение в мрака.

По информация на поморийското радио "Милена" това е четвъртият случай на прекъсване на електрозахранването от началото на летния сезон. dir.bg
 


Сходни връзки

Авария остави без ток 6 курорта край Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди