изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:38 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани пет криминални престъпления.

            -След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик са задържани С.С. на 24 години и С.К. на 22 години. Същите са извършили кражба на газов пистолет “ИЖ-79-8”, 6 бр. газови патрони, кожен кобур и белезници от помещение на бивша военноморска база в гр.Балчик. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

            -На 22 юли 2010 г. в РУП Каварна е получено съобщение затова, че неизвестно лице е проникнало в л.а. “Фиат Темпра” и е извършило кражба на авто радио СД и 5 бр. компактдискове.  Автомобилът е бил паркиран пред дома на тъжителя в гр.Каварна. След проведени оперативно- издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражбата- С.Х. на 29 години от гр.Каварна. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собственика. При провеждане на процесуално- следствените действия е установено, че на 12 юли 2010 г. лицето е извършило и взломна кражба на портфейл с пари, документи, авто СД плейър и др. вещи от лек автомобил “Фолксваген Голф”.

            Лицето е криминално проявено, многократно осъждано за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

            -На 22 юли 2010 г. от служители на РУП Албена е спрян за проверка л.а. “Опел Омега”, управляван от 25 годишния С.Р. При проверката в автомобила са установени 7 бутилки концентриран алкохол от различни марки, 5 бутилки сок и 1 кг кафе. Намерените вещи са обект на кражба от ресторант в КК Албена, където лицето работи. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

            -След проведени оперативно –издирвателни мероприятия от служители на РУП Генерал Тошево е задържан Т.Т. на 24 години от с.Спасово, общ.Генерал Тошево. Същият е извършил кражба на 6 бр. метални врати, пералня и др покъщнина от частен дом в с.Сърнено, общ.Генерал Тошево. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собственика. Лицето е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

            През денонощието на територията на областта няма катастрофи.

            През денонощието са възникнали 3 пожара, единия от които е с щети.

            С повишаване на температурите, спиране на валежите , усиленото прибиране на реколтата, активния туристически сезон и масовото приготвяне на зимнина се повиши пожарната опасност. Само за последната седмица възникнаха 7 пожара характерни за сезона. Възникнаха 2 пожара в реколтата с унищожени 2 дка посев от ечемик , пожар на зърнокомбайн, един пожар в стопанска постройка с унищожени 90м. покривна конструкция и фураж и 4 пожара в сухи треви и отпадъци в резултат небрежни действия от страна на стопаните. В резултат на бързите действия на стопаните, служителите от пожарна безопасност и спасяване пожарите не взеха големи размери и не нанесоха значителни щети, но това подсказва, че бдителността трябва да е на високо ниво.

            Напомняме отново:

            Собствениците и ползвателите на земеделски земи и техника да спазват всички изисквания на нормативните документи по пожарна безопасност и препоръките, дадени от органите на пожарна безопасност.

            Да се засили охраната на полетата с пшеница, да се направят необходимите п.п.ивици, механизаторите задължително преди да влязат в полетата да направят преглед на техниката, която управляват, а тази, която не е проверена от служители на КТИ и ПБС да бъде проверена.

 Всички граждани, които приготвят зимнина и използват открит огън да знаят, че ако не се спазват изискванията ,  техните действия могат да доведат до нежелани последици.

            Гражданите, туристите и собствениците на туристически обекти, когато се движат с МПС, боравят с пожароопасни уреди стриктно да се съобразяват с противопожарните правила. 

            Нека всеки знае, че в момента обстановката е такава, че и най-малката искра може да предизвика най-големите неприятности на нас и природата!

            Органите на “Пожарна безопасност и спасяване” апелират всички граждани и гости на област Добрич към бдителност! 

23 юли 2010 г.                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди