изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:58 EEST
Майка на арестант за побой обвини син на дипломат    
Новини

Майката на един от арестуваните за побоя в столичния трамвай №20 Росен Кънев обвини МВР, че прикрива участието в инцидента на син на бивш посланик в Кувейт. Моят син е задържан, за да се прикрие друго лице, което е участвало в побоя, заяви пред Нова телевизия Лина Кънева, цитирана от БГНЕС.



Росен Кънев бе държан в продължение на няколко седмици в ареста след побоя станал на 6 юни т.г.  Тогава 20 ученици и студенти пътуваха към граждански протест в кв. "Бусманци", организиран срещу лошите условия в лагера за временно настаняване на незаконно пребиваващи чужденци у нас. В трамвая те бяха нападнати и бити от неонацисти.

"Искам да припомня, че в интернет се появи информация, че в побоя е замесен синът на наш бивш посланик в Кувейт. В публикацията, която бе свалена много бързо, се споменаваше Николай Манчев, син на наш дипломат от Кувейт", каза още майката на Росен Кънев, имайки предвид Ангел Манчев - бивш посланик в Кувейт по време на кабинета Станишев и бивш заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров. Тя смята, че задържането на сина й и на останалите цели точно това - да бъдат прикрити истинските виновници за побоя.

Адвокатът на семейство Къневи Диана Ангелова каза, че по време на разследването са извършени много нарушения, включително и това, че се е твърдяло, че има производство срещу Росен Кънев за хулиганство. "Такова нещо няма и никога не е имало", каза Ангелова. Самият Кънев на няколко пъти повтори, че след като е бил задържан в продължение на близо месец нито веднъж не е бил разпитан. "Стоиш в ареста и чакаш...Надяваш се да излезе истината", каза Росен Кънев и добави: "Сега се радвам на свободата. Никога не съм си и представял колко сладка може да бъде тя. Не ми минава през ума да напусна страната".

На 23 юли Софийският районен съд освободи Росен Кънев от ареста. Съдът прецени, че единственото доказателство, което свързва Росен Кънев с инцидента е разпознаване, направено от свидетелката Любомира Кирова. В деня на инцидента обаче тя е била разпитвана два пъти. Първият път заявила, че не може да разпознае нападателят си, а при втория разпит, който бил 4 часа по-късно – разпознала Кънев. Според съда фактът, че след 4 часа тя променя показанията си, внася съмнение в нейната искреност и истинност. Съдът прецени, че доколкото я има връзката на Росен Кънев и инцидента, то тя е нищожна и не следва да се взема предвид. dir.bg

 


Сходни връзки

Майка на арестант за побой обвини син на дипломат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди