изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:17 EEST
ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ    
ОбществоПороен дъжд се изля над Добричка област миналата вечер.


По данни на "Гражданска защита", падналото количество дъжд бе 34 литра на кв. м. Огромно количество вода се събра във водосбора на дерето на селата Драганово, Опанец и Богдан, каза инж. Живко Гочев. Той посочи, че до късно каналът към лозята е пропускал нормално. Служители на "Гражданска защита" обиколили района и с високоговорител предупредили хората, живеещи там, че се очаква висока вода. Поставен е бил и пост на Първо РУ "Полиция" пред градския парк "Свети Георги". Високите води залели лозята около 22.30 часа. Около 1 часа започна да прелива в градския парк, в района тенискортовете на "Изида", каза Гочев. По данни на кмета на Добрич Детелина Николова, водата в парка е била над нивото на пейките от парка. Поне 40-50 квадратни метра бяха под вода, нивото бе близо 50 сантиметра, каза за НДТ зам.-кметът Пламен Ганчев. Той допълни, че освен тенискортовете са залети и ремонтирана неотдавна детска площадка и съоръжения за фитнес на открито. Между 3.30 и 4 часа след полунощ преляло в района на бензиностанцията до "Кауфланд" и била залята част от бул. "Русия". Детелина Николова съобщи, че е преляло и езерото в градския парк, а частта, която е празна, също се е напълнила. Всичко беше кал и тиня, каза градоначалникът. Тя допълни, че дерето през цялото време е било проходимо, но е било като река. Около 3 часа след полунощ Добрич е бил залят и от към село Минково - потопен е бил районът около завод "Сердика".
 Отокът на водата, която е влизала в града, е била със скорост 50-60 километра в час, научи НДТ от зам.-кмета арх. Пламен Ганчев. През цялата вечер отокът е бил проследяван от специалисти. Имало нарушена настилка по част от улиците в града, които са с голям наклон. По данни на зам.-кмета, над метър стигнала и водата по пътя за село Богдан, където е регионалното сметище на Добрич. Целият път бил под вода. За да се осигури извозването на отпадъците на Добрич, е бил почистен заобиколен маршрут. Има наводнени къщи в района на лозята в Добрич, каза още Ганчев. Два екипа на специална комисия вчера правеха оценка на щетите.
След бурята в Добричка област има сериозни щети върху критичната инфраструктура - пътна настилка и ел. стълбове, съобщи МВР. Отводнени са приземни етажи, асансьорни шахти и жилищни сгради. Отстранени са паднали дървета и клони по пътните настилки на градовете Шабла, Каварна и Балчик. Във воден капан са попаднали 12 души във вилната зона на Добрич. Цяла нощ продължили опитите на огнеборците и спасителите да достигнат до бедстващите граждани. Със семействата е била поддържана непрекъсната мобилна връзка. Едва вчера сутринта с помощта на специализирана техника на „Гражданска защита”, служителите успели да достигнат до хората и да ги евакуират. НДТ
 


Сходни връзки

ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-07-28 @ 17:03 EEST

Алооо редактора!Какъв Гочев??Шефа вече е К.Георгиев)))))

ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ
Автор: Admin да 2010-07-28 @ 17:16 EEST
Отворко, К. Георгиев е в отпуск и през това време го замества Ж. Гочев.
ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-07-29 @ 08:06 EEST
Vodata v ka6tite ni v lozqta be6e 1.20m ,kolite ni ne se vijdaha i mnogo me samnqva da e ot padnaliq dajd.Imalo e skasana stena na nqkoi qzovir,no ne kazvat.
ВОДА СЪС СКОРОСТ 50-60 КИЛОМЕТРА В ЧАС ЗАЛЯ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-07-29 @ 17:33 EEST
Когато човек си строи къща, 30% от работата е да си избере добро място. Правиш си една застраховка и застрахователят ще ти плати и ще търси виновните.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди