изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:43 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 28 ЮЛИ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 28 ЮЛИ

Стара Загора. 16 000 кутии цигари без бандерол откриха служителите на реда в специален тайник, пригоден в лек автомобил. За 24 часа е задържан водачът на колата. В.И. /26 г./ от Харманли бил спрян за рутинна проверка около 17.45 ч. вчера на разклона за кв. “Зора”. Той шофирал товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”. В хода на проверката, във вътрешната част на товарното отделение на автомобила полицаите открили специално обособен тайник, който бил пълен с папироси. Оттам те иззели 32 мастербокса цигари “Marble Royal” – всички без акцизен бандерол и на стойност около 55 хиляди лева. В.И. е привлечен като обвиняем по незабавно производство за престъпление по чл. 234 ал. 2 т.3,  вр.ал. 1, пр.2 от НК. Работата за изясняване на случая  продължава. /снимки/

Благоевград. База за отглеждане на индийски коноп е разкрита при проведена вчера операция на територията на Благоевградска област, насочена срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Иззети са близо 170 килограма марихуана.  В хода на операцията, в помпена станция в землището на с.Митиново, спецполицаите попаднали на база за отглеждане и сушене на наркотичното  растение. Иззети са 56 корена  полусуха  зелена маса  и 60 кофички със засадени канабисови растения, реагирали при полевия наркотест на марихуана. При претърсването, западно от станцията те открили и нива с разхвърляна за сушене тревиста маса. Установено е, че на този занаят се е „посветил” З.Н. /54г./ от Петрич, в чийто имот при претърсване били намерени  368 кутии цигари, част от които били с чужд акцизен бандерол, а друга-без обозначение. В РУП-Петрич са образувани две полицейски дознания за извършените престъпления . Друго количество марихуана е открито при рутинна проверка на л.а. „БМВ”, който полицаите спрели на  разклона за с. Елешница. Колата управлявал криминално проявеният М.М./37г./ от София, а с него пътувал и 34-годишният Я.П.. Наркотикът е намерен в багажника на колата, разпределен в пакетчета. Двамата са задържани в РУП-Банско с полицейска заповед за 24 часа . По случая е образувано полицейско дознание.

Плевен. Иззети са над 6 килограма канабис, засаден в частни дворове в с. Бреница. На 27 юли в 15.30 часа при проверка е установено, че 47-годишна софиянка отглежда в имота си стръкове индийски коноп. В избено помещение са намерени 14 пластмасови чаши с поникнали стръкове канабис. При проверка на друг адрес в същото село в двора на 74-годишна са намерени отглеждани 18 канабисови стръка с височина 190 см. Растенията са изкоренени от полицията и са иззети за експертизи. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление «Полиция» - Кнежа.

ОДМВР-София. Стар познайник на полицията, специализирал се в кражби на скъпи велосипеди, е задържан за пореден път в РУП-Ихтиман. Вчера през нощта ихтиманецът Б.Н. /31г./ влязъл в двора на къща в центъра на града и отмъкнал оттам два велосипеда “Крос”. Ловкият крадец успял да закара едното колело до Самоков, където го продал за 30 лв., а другото скрил в дома си. След подадения от собственичката сигнал, полицаите започнали разследване на кражбата и много бързо стигнали до автора на деянието. Вчера Б.Н. бил задържан, а велосипедите – изззети. Срещу Б.Н. се води дознание. Крадецът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Б.Н. е стар познайник на полицията, известен за кражби, осъждан.      

Монтана. 8 375 консерви с фалшива търговска марка са намерени в складово помещение на берковска фирма. На 27.07.2010 г. след подаден сигнал в РУ Полиция Берковица е извършена съвместна проверка със служители на "Патентно ведомство"- гр. София в складово помещение за готова продукция на фирма в с. Комарево, общ. Берковица. При извършеното претърсване са намерени месни консерви "пастет", върху които е изписано наименованието "Малечко", което е регистрирана марка на "Консервинвест"- ООД с. Православен, обл. Пловдив, публикувана в бр. 6/2009 г. на официалния бюлетин на Патентно ведомство. При огледа са установени 8 375 консерви с готова продукция с надпис "Малечко", от които 7 196 консерви с тегло 120 гр. и 1 179 консерви с тегло 300 гр. Продукцията е иззета и оставена на отговорно пазене във фирмата. Нанесената щета е в процес на изясняване. Работен резултат: досъдебно производство за престъпление по чл.172 б от НК – използване на търговска марка без правно основание. По случая продължава работа РУ Полиция Берковица.


Велико Търново. Три жени /на 55, 39 и 32 г./ от плевенското с. Буковлък заработвали с продажба на насипен тютюн без бандерол. Те пласирали нелегалната стока по 5 лева за килограм и я замаскирвали измежду дрехите, които продавали на пазара в свищовското с. Морава. Двете от тях са криминално проявени. Трите нелегални търговки били спипани при полицейска проверка. Оказало се, че те се снабдявали със стоката от сметище в Плевенско, където „Булгартабак” - Плевен изхвърлял отпадъците.  Две от тях са задържани за 24 часа, ще им бъдат съставени актове, като санкциите по тях са в размер от 1 000 до 10 000 лв.

3-годишно момченце, оставено без надзор, пострада при пожар. Сигнал за инцидента е подаден днес около 5.30 часа в полицията на Велико Търново.  Пристигналият на място екип от огнеборци установил, че гори едно от помещенията на барака, която се намирала в покрайнините на града. Пожарникарите бързо потушили огъня и успели да извадят детето, което имало леки изгаряния по ръцете. То е откарано в болница без опасност за живота. Детето било оставено само, а пожарът е тръгнал докато то си играело с огъня.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 28 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди