изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:32 EEST
КАВАРНА ОЧАКВА ТУРИСТИ НА АТРАКТИВНИ ЦЕНИ    
ТуризъмСтатистика показва, че по време на тридневния рокфест любителите на твърдата музика са изпили 4 т бира

След наплива на фенове на твърдата музика в момента животът в Каварна се върна към нормалното си русло. Малко над 50 на сто е заетостта на легловата база, която се предлага в морската рок столица и околностите, каза за НДТ ръководителят на общинския отдел по туризъм в Каварна Коста Аргиров. Той добави, че към момента очакванията са основно през уикендите за почивка до нашето Черноморие да отскачат румънци. Той предполага, че следващия наплив на туристи, ще е през август, който е и основният отпускарски месец, като очакванията са болшинството, предпочели Каварна и региона за почивка да са българи.
Цените на нощувка в легловата база в региона и курортния град са непроменени от миналото лято, добавя Аргиров. В частна квартира може да се нощува за 10-15 лв. на вечер, според категорията. Така е и при хотелите, като средно нощувката само варира между 20-30 лв. Наем на двойна стая в общинския хотел "Каварна" за денонощие със закуска е 46 лв., а в хотел "Монако" - 50 лв., добавя Аргиров. По 120 лв. пък на ден излиза почивката в "Русалка", но там се предлага пакетна услуга по формула ол-инклузив, уточнява още Аргиров.
Феновете на рока, които бяха напълнили на 100 % легловата база не само в община Каварна, за трите дни на феста са изпили 4 тона бира, каза още Аргиров. 38 са били разположените около стадиона заведенията за бързо хранене, добави още туристическият специалист.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ОЧАКВА ТУРИСТИ НА АТРАКТИВНИ ЦЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди